CJ a alocat anul acesta 40,5 milioane de lei pentru sănătate

CJ a alocat anul acesta 40,5 milioane de lei pentru sănătate

0 149

Consiliul Judeţean a alocat pentru sănătate în 2017 mai mult decât în ultimii cinci ani la un loc! 40 de milioane de lei a atribuit forul judeţean pentru reabilitări la unităţile sanitare din subordine dar şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală

Consiliul Judeţean a alocat pentru sănătate în 2017 mai mult decât în ultimii cinci ani la un loc! 40 de milioane de lei a atribuit forul judeţean pentru reabilitări la unităţile sanitare din subordine dar şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Suma este cu 10 milioane mai mare decât totalul fondurilor cheltuite de spitale în perioada 2012-2016.
Cele şase spitale braşovene au la dispoziţie în acest an 40,5 milioane de lei.
A demarat amplul proiect de reabilitare a Pavilionului Central al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi urmează să fie dat în folosinţă Corpul Vechi al Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecolie, unde Consiliul Judeţean va asigura finanţarea pentru dotările interiore.
Conducerea judeţului continuă demersurile de realizarea unui spital regional la Braşov.
Urmează să fie identificată suprafaţa de teren necesară, după care se va încerca obţinerea unei hotărâri de guvern sau promovarea unei legi în acest sens.
Până atunci, însă, autorităţile judeţene vor să mai construiască un corp de clădire la Spitalul Judeţean şi să resistematizeze curtea interioară.
Pe lângă reparaţii, modernizări şi dotări se va continua şi anul acesta alocarea celor 40.000 de lei lunar destinaţi stimulării cadrelor medicale din cele şase spitale. Sumele alocate fiecărei unităţi medicale diferă în funcţie de numărul de paturi, numărul de linii de gardă şi numărul de posturi din fiecare spital.

Vifor Rotar

 

COMENTARII