CJ Brașov, Ghimbavul și Cristianul – victime ale Revoluției Fiscale

CJ Brașov, Ghimbavul și Cristianul – victime ale Revoluției Fiscale

Reforma fiscală a Guvernului PSD ciunteşte bugetele primăriilor braşovene cu 37%, spun liberalii. Consiliul Judeţean este nevoit, la rândul lui, să mute 17 milioane de lei de la Investiţii ca să asigure cheltuieli cu asistenţa socială pe care Guvernul nu le-a mai acoperit

Reforma fiscală a Guvernului PSD ciunteşte bugetele primăriilor braşovene cu 37%, spun liberalii. Consiliul Judeţean este nevoit, la rândul lui, să mute 17 milioane de lei de la Investiţii ca să asigure cheltuieli cu asistenţa socială pe care Guvernul nu le-a mai acoperit.

Potrivit calculelor, Cristianul și Ghimbavul sunt localitățile braşovene care vor pierde cele mai mari venituri în 2018. Cristianul va fi privat de 10 milioane de lei, iar Ghimbavul ar putea rămâne fără 9 milioane de lei. Bani vor mai pierde şi Râşnovul, Ghimbavul, Codlea, oraşe care au atras investitori.

La noua rectificare bugetară, niciuna dintre localitățile braşovene nu a primit bani din cotele defalcate de TVA. În plus, nici Consiliul Judeţean nu a primit banii necesari pentru funcţionarea unor instituţii finanţate de la Guvern.

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, spune că sumele cuvenite pentru instituţii cum ar fi Protecţia Copilului, pentru persoanele cu handicap, au fost drastic diminuate. În consecință, conducerea CJ a fost nevoită să aloce 17 milioane de lei din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, bani cu care s-ar fi putut face investiţii.

Toate aceste măsuri pun presiune pe administraţiile publice locale, care, cel mai probabil, vor fi nevoite să renunţe la o parte dintre proiectele pe care ar fi vrut să le deruleze.

Vifor Rotar

COMENTARII