CJ încă nu a decis începerea lucrărilor la Spitalul Judeţean

CJ încă nu a decis începerea lucrărilor la Spitalul Judeţean

Conducerea Consiliului Judeţean a amânat pentru marţi intâlnirea programată vineri cu medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Aceştia urmau să stabilească de comun acord unde vor fi mutate secţiile găzduite în prezent de corpul B al spitalului, pentru ca lucrările de modernizare să se deruleze pe o perioadă cât mai scurtă

Conducerea Consiliului Judeţean a amânat pentru marţi intâlnirea programată vineri cu medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Aceştia urmau să stabilească de comun acord unde vor fi mutate secţiile găzduite în prezent de corpul B al spitalului, pentru ca lucrările de modernizare să se deruleze pe o perioadă cît mai scurtă. Desi nu s-a reulit stabilirea unei date ferme de începere a lucrărilor, toată lumea pare să fie de acord că trebuie eliberat întregul corp de clădire. Deocamdată, a fost emis doar ordinul de începere a demolării farmaciei construite ilegal în curtea spitalului.
În urma investiţiei, numărul de paturi din saloane se reduce la maximum 5, în timp ce numărul de rezerve cu unul sau două paturi creşte, asigurându-se condiţii de internare pentru pacienţi cu nevoi extinse. Cel puţin o rezervă pe nivel va avea toate facilităţile pentru autonomia persoanelor cu handicap locomotor.bolnav3
Lucrările sunt programate să dureze maximum 22 de luni, dar dacă secţiile vor fi integral relocate din corpul B, se vor câştigă cel puţin şase luni.
Pe toată perioada lucrărilor, UPU va funcţiona în fostul ambulator integrat al Spitalului Judeţean, unde au fost amenajate deja spaţiile necesare. De asemenea, accesul cu autoturisme pe strada Octavian Augustus se va face restricţionat pe un singur sens, dinspre Calea Bucureşti spre Strada Traian, şi se va amenaja o parcare pentru ambulanţele care vor deservi UPU.
În urma acestor lucrări de modernizareȘ
în Corpul B al spitalului la parter va fi reamenajată Unitatea de Primiri Urgenţe, cu şapte posturi UPU, 3 posturi de resuscitare şi 10 posturi de pacienţi în observaţie.
La Etajul I va fi Secţia de Cardiologie, cu 52 de paturi,
la Etajul II, Secţia de Ortopedie, cu 54 de paturi, iar
la Etajul III, Secţia de Chirurgie 3, cu maximum 56 de paturi – cu compartimentele Chirurgie Toracică, Chirurgie Vasculară şi Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.
La Etajul IV va fi Secţia de Interne, cu 58 de paturi, iar la Etajul V, Secţia de Diabet şi cea de Neurologie, cu maximum 53 de paturi.

Vifor Rotar

 

COMENTARII