CJ verifică astăzi de ce nu se mai aprind literele de pe...

CJ verifică astăzi de ce nu se mai aprind literele de pe Masivul Tâmpa

0 77

Angajați ai Consiliului Judeţean vor verifica instalaţia electrică ce alimentează inscripția luminoasă „BRAȘOV” de la Tâmpa, pentru a stabili unde a apărut defecţiunea

Angajați ai Consiliului Judeţean vor verifica instalaţia electrică ce alimentează inscripția luminoasă „BRAȘOV” de la Tâmpa, pentru a stabili unde a apărut defecţiunea. Cea mai probabilă cauză este un scurt-circuit la reţeaua de alimentare cu energie electrică sau arderea unei siguranţe. De-a lungul timpului s-au ars mai multe corpuri de iluminat, dar au fost schimbate imediat. Se pare că, de data aceasta, este vorba de o defecţiune mai complicată.
Reprezentanţii administraţiei judeţene iau în calcul şi posibilitatea ca turiştii teribilişti să fie de vină pentru stingerea luminilor, după ce au distrus senzorii atunci când s-au urcat pe litere, în ciuda unei porți permanent încuiate, care împiedică accesul.
Literele au fost montate prima dată în anul 2004, de Consiliul Judeţean Braşov. Au fost însă distruse de vânt şi remontate în anul 2006. Fiecare literă are o înălţime de 6 metri, iar iluminatul se face cu ajutorul unor becuri de mare putere.
Tot la începutul anilor 2000 au fost instalate catargul pentru drapel şi „laserul” de pe Tâmpa, care a funcţionat doar câţiva ani.

Vifor Rotar

COMENTARII