Clădirea Bancorex intră în reabilitare

Clădirea Bancorex intră în reabilitare

2 225

Fostul sediul al Bancorex, imobil aflat pe lista monumentelor istorice, va intra, în sfârşit, în reabilitare. Clădirea zace de mulţi ani în paragină şi a fost învelit în urmă cu ceva vreme, pentru a prezerva aspectul străzii Republicii. Primăria Braşov a postat pe SEAP anunţul licitaţiei privind proiectarea şi execuţia lucrărilor

Fostul sediul al Bancorex, imobil aflat pe lista monumentelor istorice, va intra, în sfârşit, în reabilitare. Clădirea zace de mulţi ani în paragină şi a fost învelit în urmă cu ceva vreme, pentru a prezerva aspectul străzii Republicii.

Primăria Braşov a postat pe SEAP anunţul licitaţiei privind proiectarea şi execuţia lucrărilor.
Termenul de depunere a ofertelor este 6 decembrie, iar data limită de evaluare a dosarelor 3 ianuarie 2018.

Valoarea estimată investiţiei depăşeşte 17,3 milioane de lei, iar lucrările vor dura 27 de luni. Imobilul aflat la intersecţia cu strada Michael Weiss cu Republicii a intrat în proprietatea Primăriei Braşov în anul 2011, printr-o hotărâre de Guvern. De atunci s-au căutat mai multe soluţii pentru finanţarea lucrărilor, fie prin implicarea unei firme private, fie prin atragerea de fonduri europene, dar demersurile nu au fost duse la bun sfârşit.

Fostul sediu al Bancorex a fost lăsat în paragină în anii ’90, când instituţia financiară a intrat în faliment.
În anul 2012, a fost învelit cu o plasă pe care este desenată faţada clădirii, aşa cum va arăta ea după renovare.

Clădirea a fost construită în anul în 1906 după desenele arhitectului Albert Scheller, care a proiectat şi imobilul în care funcţionează hotelurile Coroana şi Postăvarul.

De altfel, ambele clădiri sunt printre puţinele din oraş construite în stilul Art Nouveau.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. De ce nu urmariti, voi de la ziar, ce se intampla cu acest imobil. Pentru voi, ca ziaristi, este mai simplu sa cereti informatii de la Primarie. Doar asa nu vor fi suspiciuni de blat.

  2. Pun si eu o intrebare – suntem in fata unei unui nou tun? O cladire cu o asemenea pozitie este dorita de multi smecheri din politica. Acum cand se si repara pe banii brasovenilor ar fi bine sa stim ce destinatie va avea? Asa pentru transparenta administrativa.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.