Clubul Rotary Braşov a strâns 100.000 de euro pentru Spitalul de Copii

Clubul Rotary Braşov a strâns 100.000 de euro pentru Spitalul de Copii

0 72

Până la sfârşitul anului, Spitalul de Copii va avea o secţie de sterilizare modernizată, cu aparatură nouă şi circuite refăcute. Totul cu ajutorul comunităţii şi al Consiliului Judeţean. Aparatura va fi achiziţionată de Clubul Rotary Braşov, care a organizat mai multe evenimente caritabile în urma cărora a strâns, până acum, aproape 100.000 de euro

Până la sfârşitul anului, Spitalul de Copii va avea o secţie de sterilizare modernizată, cu aparatură nouă şi circuite refăcute. Totul cu ajutorul comunităţii şi al Consiliului Judeţean. Aparatura va fi achiziţionată de Clubul Rotary Braşov, care a organizat mai multe evenimente caritabile în urma cărora a strâns, până acum, aproape 100.000 de euro.
Consiliul Judeţean ar urma să suporte lucrările de refacere a circuitelor.
Secţia de sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov nu a fost renovată niciodată de la deschiderea unităţii medicale, din 1986. Aparatura datează din 1979, deşi este funcţională, operarea se face manual, iar efortul celor de aici este considerabil.
Potrivit dr. Liviu Munteanu, director medical Spitalul de Copii Braşov, toată aparatura este operată manual şi în permanenţă există riscul apariţiei unei erori în procesul de steruilizare care să nu poată fi detectată şi să
genereze riscul unei infecţii intraspitaliceşti.

Încă de anul trecut, Clubul Rotary Brașov a început o campanie de strângere de fonduri pentru a dota Secția de sterilizare cu echipamente moderne, prin organizarea mai multor evenimente. Cel mai recent este Gala caritabilă Rotary, care a avut loc vinerea trecută şi la care s-au strâns peste 50.000 de euro.

Potrivit Luminiţei Popa, vicepreşedinte Club Rotary Braşov, comunitatea braşoveană a dat dovadă de o emulaţie extraordinară şi se bucură foarte mult că braşovenii au înţeles că trebuie să le fie alături pentru a realiza ceva pentru comunitate.

Până acum, cei de la Rotary au reuşit să strângă aproape 100.000 de euro. Valoarea aparaturii și a echipamentelor necesare depăşeşte 120.000 de dolari, la care se adaugă 49.000 de dolari pentru amenajarea spațiilor astfel încât circuitele să fie separate. Suma va fi asigurată de Consiliul Județean Brașov. În perioada următoare, Rotary va demara procedura de licitație pentru achiziția aparaturii, în paralel urmând să se deruleze și lucrările de amenajare a spațiilor.
Clubul Rotary a derulat mai multe proiecte la Spitalul de Copii, începând de la dotarea și amenajarea Unității de Primiri Urgențe, a secţiei ATI sau a cabinetului stomatologic, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 500.000 de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII