CNSLR Frăţia va declanşa greva generală

CNSLR Frăţia va declanşa greva generală

Liderii CNSLR Frăţia au început strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. Alte sindicate nu au decis încă trecerea la măsuri atât de drastice, dar sunt la fel de nemulţumite de politicile fiscale ale Guvernului Tudose

Liderii CNSLR Frăţia au început strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. Alte sindicate nu au decis încă trecerea la măsuri atât de drastice, dar sunt la fel de nemulţumite de politicile fiscale ale Guvernului Tudose.

Adrian Damian, preşedintele Federaţiei Înfrăţirea Braşov, crede că modificările au fost făcute în pripă, fără o analiză aprofundată. Damian este de părere că ar trebui prevăzute în legislaţie nişte criterii – atâta timp cât plăteşte angajatorul pentru angajat întreaga sumă pe care o datorează statului – prin care venitul net al salariaţilor să rămână în buzunarul salariaţilor.
Damian mai spune că, în trecut, în contractele pe ramură exista obligativitatea a indexării salariilor cel puţin cu rata inflaţiei. Acum această obligaţie a dispărut iar angajaţii pierd la orice scădere a leului.

În lipsa unor argument economice care să contrazică temerile angajaţilor că vor pierde prin trecerea contribuţiilor în sarcina lor, Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, i-a acuzat pe liderii sindicali că nu ştiu matematică.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.