Cod galben de instabilitate atmosferică și pentru județul Brașov

Cod galben de instabilitate atmosferică și pentru județul Brașov

0 13

ANM a transmis o avertizare meteo, cod galben, cu interval de valabilitate: 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele dedeal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin aversetorențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii șigrindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie). Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, înregiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termicse va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80

În intervalul menționat, în Moldova, Muntenia, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și în zonaCarpaților Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prinaverse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil,vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Codul galben a fost prelungit, astfel încât intervalul de valabilitate este : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, local, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil,vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.