Comedie italiană despre comunism filmată şi la Săcele

Comedie italiană despre comunism filmată şi la Săcele

0 40

Producţia italiană „Dictatura last minute” are două zile de filmări la Săcele, joi şi vineri. Filmul este produs de „Genoma Film” – Bologna şi are trei producători, doi italieni şi românul Dan Burlac, originar din Săcele, care încă din tinereţe visa să filmeze în locurile natale.
Dan Burlac, unul din cei mai cunoscuţi producători români, a plecat din România în anii 90, a absolvit Regia de Film la Femis – Paris, la ora actuală fiind rezident în Franţa.
Dintre filmele la care a contribuit ca producător amintim „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al lui Cristian Mungiu, câştigător al trofeului Palme d’Or Cannes, „A fost sau nu a fost” al lui Corneliu Porumboiu şi „Nunta Mută” al lui Horaţiu Mălăele, film care a putut fi vizionat la deschiderea Centrului Multicultural Săcele.

Filmările la producţia italiană „Dictatura last minute” are loc în faţa şi în interiorul fostei clădiri a Poştei de pe bdul G. Moroianu (7 noiembrie), pe DN1A – în zona intersecţiei cu strada Tărlungului (7 noiembrie, între orele 14.00 – 17.00) şi pe strada Florilor din cartierul Electroprecizia (8 noiembrie).
În toate aceste locaţii circulaţia va fi blocată intermitent şi va fi dirijată de agenţii de la Poliţia Locală sau de la Poliţia Rutieră.
Filmul „Dictatura last minute” este o comedie amară după o poveste adevărată petrecută în 1989.

Filmul spune povestea a trei italieni care în decembrie 89 au întâlnit un român în gara din Budapesta ce le-a dat o valiză să o aducă în România.
Doi dintre tinerii italieni din poveste sunt chiar producătorii filmului care rememorează pe peliculă întâmplările din urmă cu 30 de ani.
Pelicula se va filma în Budapesta, Cesena, Bucureşti, Braşov, Arad şi Săcele. „Dictatura last minute” a fost deja cumpărat de televiziunea naţională italiană – RAI şi va participa la mai multe festivaluri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.