Comisia SRI, cea mai tare din Parlament – îngropată de interese obscure!

Comisia SRI, cea mai tare din Parlament – îngropată de interese obscure!

0 35

Comisia SRI a trecut în „nelucrare” de mai bine de 10 săptămâni. Opoziția acuză PSD și ALDE că refuză să convoace și să repună în activitate comisia. Este de menționat faptul că niciun raport de activitate al SRI din 2015 până la zi, conform legii nu a ajuns în plen pentru aprobare.

Comisia a lucrat când încerca să demanteleze un așa-zis stat paralel. Lucrurile de fond, dacă drepturile și libertățile civile sunt respectate, nu au interesat. Certitudinea mea este că nu i-a interesat să facă un control real la serviciile de informații, ci au încercat să preia controlul acestora”, a declarat Viziteu pentru HotNews.ro.

SRI - Serviciul Roman de Informatii

„În această perioadă au loc evenimente complexe și posibile amenințări la adresa democrației, însă cu toate acestea PSD și ALDE au decis să pensioneze una dintre cele mai importante comisii parlamentare. Astfel, în plin scandal Caracal, opinia publică ar fi fost interesată să afle dacă SRI a informat sau nu asupra vulnerabilităților de acest tip din regiune. În plus, este extrem de important să ne asigurăm că serviciile de informații sunt pregătite să protejeze procesul democratic din această toamnă, pentru a ne asigura astfel că alegerile prezidențiale nu pot fi influențate de factori interni sau externi”, a mai declarat Viziteu, potrivit unui comunicat USR.
În comunicat se mai spune că în acest moment există sute de petiții pe care comisia trebuie să le discute dar că în ciuda acestor lucruri cei de la PSD și ALDE par mai interesați de campania electorală decât de activitatea comisiilor parlamentare.
Dincolo de declarațiile politice, de ruperea coaliției PSD-ALDE, realitatea nu poate fi contrazisă, Comisia SRI a fost împinsă de cei interesați într-un blocaj care arată un singur lucru – cine este cea mai tare instituție din România.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.