Compania APA își mărește portofoliul de clienți cu arcanul

Compania APA își mărește portofoliul de clienți cu arcanul

0 63

De la începutul lunii peste 2.500 dintre clienţii Companiei Apa Braşov – care au încheiat contract doar pentru serviciul de alimentare cu apă şi care locuiesc pe străzi cu reţea de canalizare pe care o utilizează dar pentru care nu au contract – au început să fie somați să se racordeze la reţeaua publică de canalizare.
Dintre aceștea aproximativ 3% sunt persoane juridice.

Clienții trebuie să plătească între 2.000 și 4.000  lei fie racordarea fie amenda
Conform unui comunicat al Companiei Apa „toţi cei care se află în această situaţie au obligaţia legală ca, în termen de 90 de zile de la data primirii notificării, să se racordeze la sistemul public de canalizare. Acest lucru se va face prin grija şi pe cheltuiala clienţilor vizaţi”.  De altfel, conform reprezentanţilor Companiei Apa, costul mediu al unei racordări este cuprins între 2.000 lei şi 4.000 lei
După expirarea acestui termen, Compania Apa are obligaţia de a înştiinţa autorităţile publice locale, ANAR (Apele Române) şi Garda de Mediu cu privire la neconformarea la obligaţiile legale pe care le au aceşti clienţi.
Potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, amenzile pentru neracordarea la sistemul public de canalizare sunt între 2.000 şi 4.000 lei.

În municipiul Brașov majoritatea clienților sunt în noile cartiere din Tractorul
Clienții Companiei Apa sunt informaţi că, pe fondul procedurii de infringement cu privire la implementarea necorespunzătoare a Directivei Europene 91/271/CEE referitoare la epurarea apelor uzate, cetăţenii trebuie să se racordeze la reţeaua de canalizare acolo unde aceasta există. 
În acest sens, în perioada  1 – 30 august, Compania Apa trimite notificări destinate clienţilor din localităţile Braşov, Prejmer, Lunca Câlnicului, Hărman, Săcele, Codlea, Ghimbav, Hălchiu, Hoghiz, Homorod, Rupea, Bod şi Sânpetru.
Aceştia sunt rugaţi ca, în termen de maximum 5  zile de la data primirii acestei notificări, să sune la 0268/926 (Call Center) sau să scrie pe adresa de e-mail clienti@apabrasov.ro pentru a primi informaţii complete privind racordarea la sistemul public de canalizare”, a anunţat Compania Apa.
În ceea ce priveşte municipiul Braşov, reprezentanţii Companiei Apa au anunţat că vor fi transmise notificări pentru aproximativ 300 de imobile, majoritatea aflate în Cartierul Tractorul.

Iulian Rinder


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.