Concursul de biatlon de la PyeonChang s-a desfășurat pe un ger...

Concursul de biatlon de la PyeonChang s-a desfășurat pe un ger năprasnic, care a pus la încercare rezistența competitorilor

0 91

Cei patru biatlonişti români, cu toții brașoveni, care au luat startul la PyeonChang, în proba de 10 kilometri sprint, s-au clasat în partea a doua a ierarhiei finale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Cornel Puchianu – 60 (timp 25:52,7 / 1 tur de penalizare). Ceilalţi trei au încheiat proba astfel: Remus Faur – locul 68 (26:03,3 / 1), Gheorghe Pop – locul 86 (28:04,4 / 5), Petru Marius Ungureanu – locul 86 (28:59,1 / 4). Cursa de sprint s-a desfăşurat pe ger, care a forţat limitele concurenţilor. La startul probei, termometrele arătau minus 12 grade Celsius, dar din cauza vântului, disconfortul termic a fost mult mai pronunţat.
Cornel Puchianu (foto): ”O cursă foarte grea, şi din cauza vântului, şi din cauza gerului. Sunt şi un pic răcit, iar de trei zile am stat pe medicamente. Am resimţit problemele mai ales pe ultima parte a probei, parcă nu aveam suflu. Pot să spun că sunt mulţumit de tragere, unde am ratat un singur foc, dar nu a mers alergarea. O singură dată am mai alergat pe un frig atât de puternic, în 2013, dar de atunci nu mi s-a mai întâmplat. Am avut mănuşi groase, nu au fost probleme la mâini, dar am simţit la faţă şi la respiraţie. Faţă de Jocurile Olimpice de la Sochi parcă mă simt mai slab. Sunt nemulţumit de sezon. Am început cu entuziasm, pentru că mi-a mers bine anul trecut, când am ocupat locul 14 în cupa mondială şi locul 20 la mondiale. De aceea mă aşteptam la mai mult. Din păcate nu a fost aşa. Poate am greşit şi în pregătire. Aştept să termine competiţia, să analizăm tot ce a fost şi să o iau de la capăt. Deocamdată, mai avem curse aici, sperăm la o clasare mai bună la proba lungă de 20 de kilometri. Cu o tragere bună, se poate mai mult”.
S-a încheiat şi proba masculină de sanie – individual. După patru manşe (două desfăşurate sâmbătă şi două duminică), românii s-au clasat peurmătoarele poziţii: Valentin Creţu – 29 şi Andrei Turea – 31.

Dorin Dușa

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.