Consiliul Județean Brașov și preș. Veștea „albiți” de… Camera Conturi Braşov

Consiliul Județean Brașov și preș. Veștea „albiți” de… Camera Conturi Braşov

Așa cum arată ultimul control efectuat de catre Camera Conturi Braşov, o subunitate a Curții de Conturi a României la noi în județ lucrurile merg bine. Adică, ca să-l parafrazăm pe preș. Veștea nu se mai fură ca înainte, ca pe vremurile lui, a matusalemului Aristotel Căncescu.

Fără ilegalități în lupta anticoronavirus
În Decizia nr. 13 din 12.06.2020 emisă de Camera de Conturi Brașov, în urma misiunii de audit realizată în perioada martie – mai 2020 nu s-au constatat nereguli mari. Așa că o parte a presei care a semnalat multe nereguli ori mnte ori se referă la alte județe.
Misiunea de audit de la Consiliul Judeţean Braşov, a avut ca obiectiv exclusiv modul de alocare a fondurilor destinate combaterii COVID-19. Se știe ca in șupta cu pandemia Guvernul OrBan a folosit banii autorităților locale. În paralel, auditorii externi ai Camerei de Conturi Brașov verifică şi modul în care spitalele din subordinea Consiliului Județean Brașov  au cheltuit sumele alocate pe perioada stării de urgență.
Astfel, au fost verificate rectificările bugetare efectuate în ultimele luni de forul deliberativ judeţean pentru finanţarea cheltuielilor determinate de actuala criză epidemiologică, sumele alocate şi cheltuite pentru cazarea personalului medical din prima linie care a solicitat acest lucru, precum şi modul în care s-au realizat achizițiile și s-au decontat sumele aferente contractelor încheiate, în perioada stării de urgenţă.

Concluzia acestei misiuni de audit a fost aceea că atât achizițiile, cât și alocarea și decontarea sumelor necesare combaterii COVID 19 în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, atât la nivelul Consiliului Judeţean Brașov, cât şi la nivelul unităţilor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus, s-au desfăşurat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fără constatarea unor deficienţe și în niciun caz a unor prejudicii.
„Aşadar, misiunile de audit efectuate de Camera de Conturi Brașov asupra situațiilor financiare ale Consiliului Județean Brașov, efectuate în actualul mandat al acestei autorități deliberative, au scos în evidenţă faptul că dispozițiile legale în ceea ce privește angajarea și efectuarea cheltuielilor din fonduri publice au fost pe deplin respectate”, spunea triumfal preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Dacă nu-s morții de vină, sigur sunt cei care au condus în trecut
Nu vă vine să credeți sunt și prejudicii chiar cu fapte penale. Așa cum declară conducerea CJ rapoartele Curții de Conturi au fost favorabile în ultimii trei ani, nu același lucru se poate spune despre activitatea administrației județene din perioada 2008-2016, a subliniat Veștea: „La preluarea actualului mandat, nu mai puțin de șase decizii emise de Camera de Conturi Brașov pentru respectiva perioadă, în care s-a reținut producerea de prejudicii bugetului județului, inclusiv prin săvârșirea de fapte penale, nu erau implementate, astfel că actualul executiv al Consiliului Județean Brașov a trebuit să își asume ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de auditorii externi prin aceste decizii”.
Ce să mai spunem, e cât se poate de clar, dacă s-a furat acest lucru s-a făcut pe timpul lui Căncescu. Un Cancescu, recolorat (vopsit ecologist) care înjură DNA-ul care cică îl abuzează de peste două decenii și care vrea să revină la conducerea Consiliului Judeţean Brașov, pentru a repera” lucrurile după preș. Veștea.
Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.