Consiliului Judetean are patru solutii de valorificare a Bazei Olimpia

Consiliului Judetean are patru solutii de valorificare a Bazei Olimpia

0 273

Dupa mai multe licitatii prin care administratia judeteana a incercat, fara succes, sa inchirieze Baza Olimpia si Complexul Agrement Tampa. La nivelul Consiliului Judetean a fost infiintata o comisie de analiza si stabilire a modalitatii legale privind punerea in valoare prin exploatare a celor doua obiective.

Baza Olimpia ar putea fi vanduta la licitatie, data la schimb sau data in administrare unui club scolar subordonat Consiliului Judetean.
Sunt variantele pe care le are la dispozitie forul judetean, dupa mai multe licitatii prin care administratia judeteana a incercat, fara succes, sa inchirieze Baza Olimpia si Complexul Agrement Tampa. La nivelul Consiliului Judetean a fost infiintata o comisie de analiza si stabilire a modalitatii legale privind punerea in valoare prin exploatare a celor doua obiective.
Comisia va analiza si oferta depusa de Fundatia Tiriac, care si-a manifestat intentia de a cumpara Baza Olimpia, fara a prezenta o suma, dar care si-a exprimat intentia de refacere a bazei sportive printr-o investitie de 500.000 de euro. O alta ipoteza de lucru este scoaterea la inchiriere sau concesionarea prin licitatie publica a bazei. La fel de posibil este si un schimb intre Consiliul Judetean si Camera de Comert si Industrie Brasov, urmand ca in locul bazei sportive administratia judeteana sa preia cladirea Bibliotecii Judetene.
Nu este exclusa nici posibilitatea ca baza sa fie data in administrare catre o institutie subordonata Consiliului Judetean – in cladirea Olimpia ar putea functiona un muzeu iar terenurile de sport ar putea fi administrate de Clubul Scolar Sportiv Brasovia.agrement-tampa
Daca pentru Baza Olimpia comisia are de ales intre patru variante de valorificare, nu are in schimb nicio perspectiva in ceea ce priveste Complexul „Agrement”.
Obiectivul a fost cumparat de Consiliul Judetean Brasov in anul 2003, dupa care a fost reabilitat, iar pana anul trecut a fost administrat de SC Consilprest SRL, din subordinea CJ.
Din 2015, niciuna dintre licitatiile organizate pentru inchirierea Agrementului nu a treyit interesul vreunui chirias.
Si Baza Olimpia, si Complexul Agrement, au situatii juridice incurcate – la Olimpia, curtea, tribuna si parcarea se afla in proprietatea municipiului Brasov, care detine terenurile pe care se afla sala de bowling si patinoarul de la Complexul Agrement.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.