Consortiul Cultural Corona cere edililor transparenta si coerenta

Consortiul Cultural Corona cere edililor transparenta si coerenta

Bani si personal specializat in administratie pentru activitatile culturale. De asemenea, transparenta si cooperare intre politicile si proiectele publice dar si spatii pentru cultura si publicitate culturala spijinita de autoritatile locale. Sunt solicitari ale reprezentantilor Consortiului Cultural Corona, prima organizatie din Romania de mediere a relatiilor dintre autoritati si mediul cultural

Bani si personal specializat in administratie pentru activitatile culturale. De asemenea, transparenta si cooperare intre politicile si proiectele publice dar si spatii pentru cultura si publicitate culturala spijinita de autoritatile locale. Sunt solicitari ale reprezentantilor Consortiului Cultural Corona, prima organizatie din Romania de mediere a relatiilor dintre autoritati si mediul cultural. O dezbatere interna in cadrul comunitatii culturale brasovene a identificat si posibile solutii, propuse acum candidatilor la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Membrii Consortiului Cultural Corona considera ca este momentul unui nou inceput pentru cultura brasoveana. Membrii consortiului cultural Corona solicita viitorilor alesi ca programele de politici publice care vor fi propuse brasovenilor sa tina cont de parerea reprezentantilor consortiului astfel incat calitatea managemenului cultural si accesul publicului sa creasca in viitor la Brasov.muzeu copii
Reprezentantii Consortiului Cultural Corona cer viitorilor alesi sa respecte strategia pentru cultura a Municipiului Brasov 2015-2030.
Relatia, considera Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere, Universitatea „Transilvania”, membru al Consortiului Cultural Corona, ar trebui sa fie una de consultare cu partenerii culturali din Brasov si cu participarea acestora, cu transparenta si cu dezbateri permanente.
Consortiul Cultural Corina cere, de asemenea, ca evaluarea proiectelor finantate cu fonduri nerambursabile de catre autoritatile locale sa fie facuta de specialisti in cultura, nu de functionari publici. In plus este nevoie de reducerea birocratiei la solicitarea finantarilor dar si alocarea separata de fonduri pentru festivaluri. De asemenea, comunitatea trebuie sa investeasca in muzee, biblioteci, licee de arta si in sali de concerte si expozitii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.