Constantin Niță face din pușcărie cerere de contestație în anulare

Constantin Niță face din pușcărie cerere de contestație în anulare

0 48

În urma cu o luna și jumătate, Liviu Dragnea a folosit cazul Niță pentru a susține că în România „trebuie dată amnistie”, din cauza abuzurilor din Justiție

Calea de atac extraordinară împotriva deciziei definitive care l-a trimis după gratii pentru 4 ani pentru luare de mită este utilizată de Niță după decizia Curții Constituționale privind modul în care au fost constituite completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Constantin Niță a fost condamnat, în iunie 2018, de magistrații instanței supreme, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul în care este acuzat că ar fi primit, de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, 30.000 de euro și peste 300.000 de lei.
Sumele erau prețul intervenției la primarul Iașiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI, privind managementul traficului din oraș.
În urma cu o lună și jumătate, Liviu Dragnea a folosit cazul Niță pentru a susține că în România „trebuie dată amnistie”, din cauza abuzurilor din Justiție și a magistraților care au dosare penale. Potrivit lui Dragnea, în motivarea sentinței lui Niță ar scrie că nu sunt probe că a luat mită, dar nici fostul șef al PSD Brașov nu a putut demonstra că nu a luat.
14 contestații în anulare au fost înregistrate după Decizia Curții Constituționale privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.