Modificati dimensiunea font-ului din articol:          


Gradinita privata este de 10 ori mai scumpa decat facultatea privata

Este la mare fita in ziua de azi sa-ti inscrii copilul la o gradinita privata. Activitatile diversificate, mobilierul nou, limbile straine pe care le invata, dansuri si alte activitati sportive ii incanta pe parintii care trebuie sa ia o decizie inca de pe acum cu privire la viitorul odraslelor lor. Gradinitele de stat sunt privite ca niste reminiscente comuniste, unde apa calda nu curge, mancarea este cumparata dupa un buget de austeritate, educatoarele sunt in varsta si plictisite, cladirea este plina de igrasie, iar asternuturile inalbite in clor sunt aceleasi de acum 20 de ani.
Din cauza acestor catorva motive si a multor altora, parintii cu dare de mana sunt dispusi sa dea cat este nevoie pentru a-si scapa copiii de un asemenea calvar si a-i trimite la o gradinita privata.
Proprietarii acestora stiu ca niciodata nu este prea mult atunci cand vine vorba de rasfatul copiilor si mizand pe aceasta idee, indraznesc sa ceara uneori sume exorbitante pentru un an de educatie prescorlara intr-o gradinita privata. Astfel, aceasta suma poate epasi uneori si 5000 de euro, fiind asadar un pret de 10 ori mai mare decat pntru un an universitar intr-o facultate privata.
“De cele mai multe ori, serviciile oferite de gradinitele private se traduc in cheltuieli pe masura. Majoritatea gradinitelor private activeaza in vile inchiriate, pentru care platesc o chirie de 3. 000 - 3.500 de euro pe luna si care poate ajunge la 6.000 de euro, daca institutia este situata in zone rezidentiale”, sustine Ramona Coman, inspector responsabil cu invatamantul particular in cadrul Inspectoratului Scolar al Muncipiului Bucuresti.
Asa se face ca pretul pentru o lună de studiu, între 550 și 3.400 de lei.
"Fiecare dintre grădinițe are în medie câte 50 de locuri, iar înscrierile se fac până în toamnă", spune George Sălcieanu, organizatorul târgului. Pentru cele mai multe dintre grădinițe, tarifele pentru studii sunt plătite lunar.
Iata o lista a gradinitelor particulare din Brasov si a unor preturi orientative ale acestora.
Gradinita si cresa Little Friends (particulara)
http://www.gradinita-little-friends.ro/
Pret orientativ:
4 ore - 100 $/lunã
8 ore - 100 €/lunã
11 ore - 160 $/lunã.
Gradinita Pinocchio (particulara)
http://www.gradinita-pinocchio.ro/
3-6 ani, in limba engleza
8h-17h, Catering
Tarife: Program normal (8:00 - 13:00) : 240 RON , Program prelungit (8:00 - 17:00) :480 RON
Gradinita Heidi (particulara)
http://www.centrulheidi.ro/
Gradinita Particulara MY KIDS (particulara)
GRADINITA BRANDUSELOR BRASOV (particulara) tine de Asociatia Caritas a Bisericii Greco-Catolice
Gradinita New Young Generation (particulara)
GRADINITA DE COPII CU PROGRAM IN LIMBA ENGLEZA ~KIDS CLUB ~ (particulara)
Gradinita Bimbi und Maja (particulara) (Vio)
CHRIS SCHULE -Supraveghere copii dupa scoala, orar 12-18. (flexi)www.infobrasov.net     Comentarii     Versiune printabila     Trimite unui prieten    


Comentarii:
Momentan nu este nici un comentariu la acest articol!
Adauga comentariu

NOTA: Autorul comentariului este responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate. Prin apasarea butonului "Trimite" sunteti de acord cu "Termenii si conditiile de utilizare a site-ului infobrasov.net".


Util:
Acte lecesare Linkuri utile Adrese utile Telefoane utile

Vizitatori
25776998