Contract de 10 milioane de euro pentru Spitalul de Urgenţă

Contract de 10 milioane de euro pentru Spitalul de Urgenţă

0 55

Consiliul Judeţean Braşov a semnat vineri un nou contract de finanţare europeană pentru realizarea unor investiţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, se afirmă într-un comunicat de presă remis de instituţia judeţeană.
Contractul are o valoare totală de 10.699.095 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate este de 10.485.113 , aproximativ 2.253.000 euro, reprezentând 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Prin acest proiect se vor achiţiona 163 de echipamente medicale de 58 de tipuri, printre care ecograf staţionar doppler – cardiologie, EMG-electromiograf – neurologie, citometru de flux – laborator, ecobiometru – oftalmologie, ecograf stationar – ginecologie, computer tomograf, care vor fi folosite pentru dotarea a 12 cabinete de la Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Investiţii în modernizări şi echipamente de peste 30 de milioane
Prezenta la eveniment, directorul generat al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu a a spus că „unităţile medicale din judeţul Braşov beneficiază, prin contractele semnate, de investiţii totale cumulate în valoare de peste 30 milioane euro, pentru extinderi şi modernizări de clădiri, dar şi pentru eficientizare energetică şi achiziţia de dotări moderne. (…) Vorbim de spitalele din Braşov, dar şi de cele din Făgăraş, Zărneşti şi Victoria. Aceste fonduri, transformate în lucrări şi achiziţii, iar apoi în spitale şi policlinici modernizate, vor asigura oamenii că administraţia locală face eforturi pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi pentru tratamente mai bune, în spaţii corespunzătoare de confort şi igienă, atât în zona serviciilor de urgenţă, dar şi pentru tratamentele ambulatorii”, a încheiat directorul general ADR Centru.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Braşov, Adrian Veştea a amintit că „sumele totale pe care le va investi Consiliul Judeţean vor ajunge până la 40%-50% din valoarea investiţiilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde dorim în primul rând dotarea Secţiei de cardiologie şi dezvoltarea compartimentului de Cardiologie intervenţională. Desigur, vom asigura dotări moderne în toate secţiile ambulatoriului de specialitate al Spitalului. Până acum, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov am aprobat o cofinanţare de maximum 10% din valoarea proiectelor respective, dar ne-am dat seama că sumele alocate de Ministerul Sănătăţii până acum au fost mai mici decât valoarea echipamentelor respective. Atunci, pentru a nu pierde această resursă, am considerat necesar să cofinanţăm mai mult, adică minimum 10%, pentru a putea să cumpărăm toarte echipamentele necesare”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.