Contract exclusiv de colaborare pe 15 ani Airbus – IAR Ghimbav

Contract exclusiv de colaborare pe 15 ani Airbus – IAR Ghimbav

0 61

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite

Grupul francez Airbus şi IAR Ghimbav au semnat la Paris contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani. Principiile fuseseră stabilite prin semnarea unui acord iniţial, pe 24 august 2017, la Bucureşti, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României.

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Acest acord va crea aproximativ 6300 de locuri de muncă directe şi indirecte în România, spun reprezentanţii companiei franceze.

Pentru următorii 15 ani, Airbus devine astfel partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav. După ceremonia semnării contractului, Neculai Banea, directorul general al IAR, a declarat că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluţie pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării şi pentru alţi clienţi din toată lumea”.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.