Contralovitura SISTEMULUI după decizia de demitere a procurorului general Augustin Lazăr –...

Contralovitura SISTEMULUI după decizia de demitere a procurorului general Augustin Lazăr – lanț de revolte în PSD!

2 107
PSD și Liviu Dragnea fac tot mai greu față presiunii SISTEMULUI după decizia de demitere a procurorului general Augustin Lazăr. Conducerea colectivă a partidului va fi convocată în două ședințe diferite ale CEX – una pentru sancționarea dizidenților și una pentru remaniere !
Codrin Ștefănescu confirmă intenția președintele PSD, Liviu Dragnea care vrea să se organizeze două ședințe de Comitet Executiv Național, în cel mai scurt timp. Dragnea ar propune conducerii PSD o ședință cu teme politice și una cu privire la remanierea guvernamentală. Informația apare în contextul în care președintele PSD vrea remanierea dar și liniștirea revoltelor prin sancționarea celor care s-au concentrat pe contestare permanentă a persoanei Dragnea, uitând de interesele partidului, de program sau de guvernare.
Conducerea PSD urmează să stabilească data celor două ședințe la sfârșitul acestei săptămâni. Informația privind cele două ședințe vizează tranșarea a două probleme diferite pe care le are partidul: sancționarea dizidenților și remanierea acestora.
Ar fi vizați Adrian Țuțuianu, Marian Neacșu și Gabriela Firea, care controlează un număr consistent de parlamentari atât la Cameră cât și la Senat, fapt care poate bloca o serie de proiecte de legi cu miză pentru Dragnea și PSD. La Cameră sunt surse care spun ca 30 – 40 deputați ar fi în tabăra celor manipulați de SISTEM. Cifra pare exagerată, dar nu este. Nimeni nu știe cât de mulți au fost înfiltrați și controlați în structurile politice la toate nivelele. Sunt surse care dau ca sigură înlocuirea lui Neacșu din funcția de secretar general (invizibil public căt și organizatoric) care, cel mai probabil, va fi înlocuit cu Codrin Ștefănescu. De asemenea, Gabriela Firea ar putea fi înlocuită din funcția de președinte interimar la PSD București.
Remanierea guvernamentală o amânare cu consicințe
Miza cea mare pentru Dragnea și chiar a partidului, în ceea ce îi privește pe cei trei puciști, este de fapt eliminarea acestora din CEX. Aici aceștia fac prea multă agitație iar utilizarea dreptului de vot, în cazul unor decizii importante, poate produce ceva probleme, ca de de exemplu la remanierea guvernamentală.
Mulți PSD-iști doresc să-l scoată din Guvern pe Paul Stănescu o nulitate din punct de vedere public, controlat de SISTEM prin dosare mai vechi. Sunt  unii care îl acreditează ca fiind unul dintre adversarii din interior a lui Dragnea. Este greu de crezut acest lucru ținând cont de profilul lui Stănescu care nu poate depăși nivelul mediocru de „baron local”. Este adevărat că alături de Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea, Stănescu a cerut demisia lui Dragnea prin intermediul unei scrisori prezentată în sedința Comitetului Executiv. Totul s-a petrecut la comandă. Sunt surse care dau ca sigură o reacție adversă din partea unui număr de  parlamentari și lideri de organizații care nu sunt de acord cu remanierea lui Stănescu. Sursele citate susțin că aceștia l-ar fi avertizat pe Dragnea că dacă Stănescu este remaniat guvernul Dăncilă ar putea pica la prima moțiune de cenzură.  Practic este o presiune în oglidă, în Parlament, după ce consilierii PSD au blocat proiecte ale primarului general al capitalei în Consiliul General, trezind-o la realitate pe Gabriela Firea.
Remanierea care se impune, amânată de Dragnea, este deocamdată într-un blocaj. Acesta are o componentă minoră la nivel intern, în partid. Problema se pune dacă remanierea este blocată sau nu de președintele Iohannes care se vede intr-o situație extrem de complicată odată cu demiterea procurorului gemeral. Toate procesele, se vorbea de nouă dosare doar la Alba Iulia, ar putea fi reactivate transformândul în Penalul nr.1 al țării.
Vom vedea cum va fi evitată o criză politică majoră, dorită de SISTEM, care nu vede altă soluție pentru salvarea lui Augustin Lazăr și a continuării resetării JUSTIȚIEI naționale, acțiune confirmată de ministrul Tudorel Toader.
Horia D.R.
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Dle Rujan, dvs om de presa cu vasta experienta, aveti multa dreptate cand semnalati pericolul ce-l reprezinta aceste „cedari” fata de UDMR. Trebuie sa spunem ca nu este nimic nou in politica de pe malurile Dambovitei. De la infiintare, UDMR a fost „sprijinita” de toate foartele politice care s-au perindat prin Parlament sau Palatul Victoria. Mica eroare ce s-a produs atunci, la primele alegeri, cand cei din „asociatie” au fost lasati sa incalce legea electorala si au intrat in Parlament. De la mica eroare s-a ajuns la ce spuneti cu mult adevar „au permis UDMR-ului sa se manifeste si sa organizeze in Ardeal un FRONT antiromanesc f.f. periculos si IREVERSIBIL, care va costa mult TZARA!”. Poate ca in loc sa ne lamentam ar trebui sa facem ceva mai mult si sa sprijinim consistent spiritul patriotic adevarat, prin educatie si manifestari mai putin oficiale si formale. Consistenta unor actiuni adevarate ne va garanta ca nimic nu se poate intampla periculos pentru integralitatea teritoriala intr-o Europa a tuturor in mod egal.

 2. Dle Horia , aparent inexplicabil,dar jumatate dintre ‘dizidenti” sunt fosti prieteni apropiati ai lui Dragnea !!
  Prea multe ”bisericutze”,prea multe dizidente…create de pendularea lui Dragnea intre fostii
  si actualii sai prieteni !!!
  Nu se pricepe la oameni! Firea… se stia „cum este” , in plus este si manevrata de ” Marele Pandele”
  un machedon care are gasca lui…separata in PSD, pe care n-a putut-o sparge nici Baselu…
  Din pacate,nici Ponta!!, si nici Dragnea n-au fost liderii de care are nevoie PSD-ul.
  In plus , amandoi au permis UDMR-ului sa se manifeste si sa organizeze in Ardeal
  un FRONT antiromanesc f.f. periculos si IREVERSIBIL,care va costa mult TZARA!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.