Control anti-dopping la Crosul 15 Noiembrie

Control anti-dopping la Crosul 15 Noiembrie

0 49

Atleţi de elită din 15 ţări şi peste 500 de sportivi amatori de toate vârstele şi-au anunţat prezenţa la cea de-a 29-a ediţie a Crosului

Atleţi de elită din 15 ţări şi peste 500 de sportivi amatori de toate vârstele şi-au anunţat prezenţa la cea de-a 29-a ediţie a Crosului 15 Noiembrie. Organizatorii au obţinut omologarea internaţională a traseului celui mai longeviv concurs de cros din România, care va avea loc în acest an în11 noiembrie. Evenimentul va înregistra şi câteva premiere – printre care control anti-dopping sau utilizarea unor aplicaţii pentru anunţarea restricţiilor de trafic.
În competiţie şi-au anunţat prezenţa campioni naţionali, europeni şi balcanici din România, alături de sportivi de elită din 15 ţări. Competiţia este deschisă însă şi sportivilor amatori de toate vârstele, În premieră, în acest an, profesioniştii vor lua startul chiar din faţa secţiei 440 Ştanţe şi Matriţe, de unde a pornit revolta din 15 noiembrie 1987.
Cei care doresc, se mai pot înscrie până în 8 noiembrie, pe site-ul crosului. În 9 şi 10 noiembrie, înscrieri se vor face în Piaţa Sfântul Ioan, de unde vor putea fi ridicate şi kiturile de concurs.
Anul acesta vor fi premii substanţiale pentru câştigători, acordate până la locul 20. La seniori, primul loc la masculin şi la feminin va fi premiat cu 1500 de euro. Evenimentul este finanţat de Consiliul Judeţean prin ghidul de finanţare pentru evenimente sportive, la care a obţinut o finanţare Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov.
Crosul este organizat în memoria celor care s-au ridicat împotriva comunismului în 15 noiembrie 1987, revoltă considerată o avanpremieră a Revoluţiei din Decembrie 1989.
Marius Boeriu, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, îşi aminteşte că generaţia Novembriştilor a fost una de sacrificiu şi regretă că nici anii 90 nu au adus schimbarea comunismului.
Duminică, 11 noiembrie, între orele 9.15 – 13.00, circulaţia rutieră va fi întreruptă pe traseul Roman-Poienelor-Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica – Tribunal – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.
Crosul 15 noiembrie este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov şi finanţare de la Consiliul Braşov, cu susţinerea şi girul Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, al Federaţiei Române de Atletism şi al Instituţiei Prefectului Braşov.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.