Costică Niţă, nu… NIță „Piulitză”!

Costică Niţă, nu… NIță „Piulitză”!

1 101
In urma cu vreo 5 ani, vacantarea functiei de sef al Consiliul Naţional al PSD, dupa „pedepsirea” titularului Adrian Nastase, (recunoscut pana si de dusmanul sau declarat, Traian Basescu, ca fiind cel mai bun premier din ultimul sfert de veac), parea sa se apropie de sfarsit. Lipsa de pe coverta partidului a redutabilului titular s-a cunoscut in performantele poilitice ale partidului. Cea mai mare pierdere, urmata de actuala lipsa a performantelor politice, ramane cea doctrinara, la aceasta adaugandu-se si sprijinirea baronilor abonati la banul public pe care Nastase… mai reusea sa-i tina in frau.
La inceputul anului 2015 cand se pregatea reuniunea din 20/21 martie pentru ocuparea… „fotelului” de presedinte sefia acestui for era ravnita deja de candidati,” tot unul si unul”… Gheorghe NichitaValeriu Zgonea, Marian Oprişan, chiar si Nicusor Constantiescu, cel de-a adormit la stop… beat la volan!
Și – N-O SĂ CREDEȚI – si de Constantin Niţă, pe atunci eternul deputat si președinte al PSD-ului braşovean. Acesta deja deţinea funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional… dar care era totusi socotita, asa… mai onorifică si mai ales fără băgarea în seama publică atât de dorită!
Până atunci, tare in Statul Paralel, alde Niţă Constantin, traversase perioada sa brasoveana fastă (scăpase/eliminase toți opozanții județeni din organizație) in care a detinut cateva functii de nivel judetean și național. A fost pe la turismul de tineret, a mâncat o pâine albă la RAPPS (regia protocolului de stat), s-a lansat „bisinesuri” (lemn, pâine, dulciuri, actiuni, imobile  etc.)  varful ierarhiei politice locale. Legat …ombilical de conturi si bunuri imobiliare, dar mai discret decat excrocul pe fatza, I. Niculae – zis Elicopter, ii lipsea totusi o „COTATIE NATIONALA” pe masura…
Asa intelegem de ce nu figura nici in topurile celor mai bogati brasoveni, desi sunt multi care spuneau că ar fi fost mai pricopsit decat Scripcaru sau Cancescu, cei doi lideri politici judeteni, cu functii si averi similare in… partidele din care „adversarii” faceau parte. De ce oare, sub Nastase, nu s-a prea lipit… Nitza la onoruri, nu se stie! Ba a fost si-o vreme grea în care chiar Gabi Oprea a venit la Brașov sa execute un ordin de mazilire. L-a scăpat cineva iar pe culoarul eliberat a trăntit tot, devenind stăpânul organizației.
Politic însă C. Nita 
era inca de prin 1997 preşedintele filialei braşovene social-democrate… si de prin 2000 deputat toujours! Dar din cate se vede, functia politica, uneori bate gradul… Asa s-a propulsat in  demnitati publice din care… nu s-ar mai fi dat dus! L-a pus insa cineva pe „coloarul” de dormitoare comune din Codlea, administrat de un subaltern sibian al Codrutzei …! Unde sigur nu se citea Eminescu, la Apelul de seara: ,Voi sunteti urmasii Romei/niste rai si niste fameni ? / o rusine-a Omenirii/sa va zica voua Oameni !”… Așa ca visul de NR.2 în PSD, șef la Consiliul Naţional al PSD, s-a năruit pentru vecie!
(St.Dorneanu )
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.