Criza politică si guvernamentală s-a terminat cu un prim compromis – trei...

Criza politică si guvernamentală s-a terminat cu un prim compromis – trei demisii!

0 57

Sedinta maraton de la PSD inceputa la ora 17,00 și terminata puțin după 23:30.
Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, cel al Transporturilor, Răzvan Cuc, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au demisionat din funcții în ședința CExN al PSD, au declarat pentru AGERPRES surse din partid.

Demisiile a trei miniștri care au fost puse la dispoziția partidului de către aceștia nu au fost acceptate, așa cum a reieșit din urma intervențiilor participanților la reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, neexistând însă un vot în acest sens până în jurul orelor 22,45.

Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Rovana Plumb și-au pus la dispoziția partidului demisiile din funcțiile de miniștri ai Dezvoltării, Transporturilor și Fondurilor Europene, au declarat pentru AGERPRES surse politice. Din intervențiile din sală, s-a desprins însă concluzia că acest demers nu este unul acceptat de partid. La ora transmiterii acestei știri, după o pauză, membrii CExN al PSD urmează să ia o decizie.

Sedinta tensionata de la PSD s-a incheiat: Lider PSD Bistrita: Noi ne-am anuntat sprijinul pentru cei trei demisionari, dar demisia e un act unilateral

 Vineri, dupa o întâlnire Dragnea-Tăriceanu, la ora 12:00 va fi o noua sedinta CN PSD pentru desemnarea noilor ministri.
Declaratii Dragnea:

  • Cele doua colege, Sevul Shhaideh si Rovana Plumb, si-au mentinut decizia de a demisiona desi noi le-am cerut sa renunte.
  • Sevil Shhaideh a zis ca ea si familia ei nu mai poate duce aceasta presiune infernala. Rovana este in aceeasi situatie
  • PSD-ul a trecut in aceasta seara printr-o cumpana. O destabilizare a PSD, cel mai mare partid al tarii, asa cum se incearca, ar putea duce si la destabilizarea Romaniei.
  • Eu am o parere buna despre Mihai Tudose. Poate am gresit eu mai mult si el mai putin in aceasta perioada, poate a gresit el mai mult si eu mai putin, dar nu mai putem repeta ce s-a intamplat in aceasta seara
  • Eu imi asum ca am comunicat mai prost in aceasta perioada
  • Sa nu isi imagineze insa vreo institutie ca poate dicta PSD-ului cum sa guverneze

COMENTARII