CS Transilvania Braşov deplasează patru echipe în Ungaria, la ,,Cell Cup”

CS Transilvania Braşov deplasează patru echipe în Ungaria, la ,,Cell Cup”

0 78

Duminică, în Ungaria, la Veszprem, începe ,,Cell Cup”, unul dintre cele mai puternice turnee de handbal pentru juniori și junioare din Europa. La competiția maghiară participă aproape 150 de echipe, din Austria, Germania, China, Belgia, Croația, Cehia, Finalnda, Ungaria, Israel, Mexic, Norvegia, Serbia, Elveția, Ucraina, Slovacia sau România. La ,,Cell Cup”, Clubul Sportiv Transilvania Brașov va participa cu cinci echipe, patru la feminin și una la masculin. Peste 70 de sportivi ai clubului de sub Tâmpa vor juca timp de o săptămână la turneul din Ungaria.

Echipa de băieți, juniori 4, pregătiți de tehnicianul Titus Donosa, se va duela în grupa C a competiției cu Pick Szeged (Ungaria), Alsóörsért Közalapítvány (Ungaria), UKS Lider Swarzedz (Polonia) și HC Visé BM ASBL (Belgia).

Junioarele 4, pregătite de Liliana Ștefan vor juca în grupa B, cu Siofok, Debrecen și Gyor, în timp ce junioarele trei, pregătite de Cristina Romilă, au fost repartizate în grupa D, cu Debrecen, Veszprem, Dorogi Egyetértés Sportegyesület, toate din Ungaria, Dorogi Egyetértés din Slovacia şi MOSM Tychy, din Polonia.

Trupa de junioare 2, pregătită de Vasile Curițeanu, va juca împotriva formațiilor MTK Budapesta (Ungaria), HSG Dietmannsried (Austria) și Gamos Valles din Mexic. Marea absență din trupa lui Curițeanu este Ioana Bălăceanu. Care este plecată cu lotul național U17, la Campionatul European din Slovacia. Săptămâna trecută, Ioana Bălăceanu a câștigat cu naționala României, medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție ce s-a desfășurat tot în Ungaria, la Gyor.

Cele mai mari junioare ale clubului de sub Tâmpa, pregătite de Lena Brebeanu, vor evolua în compania formațiilor Vfl Gunzburg din Germania, MOSM Tychy din Polonia, Kisvardai, din Ungaria și Uilenspiegel Wilrijk, din Belgia. Participarea ACS Transilvania Brașov la ,,Cell Cup” de la Veszprem este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul național „Promovarea sportului de performanță „.
D.D.

COMENTARII