„Cu viaţa mea apăr viaţa” i-a adus din nou laolaltă pe pompieri...

„Cu viaţa mea apăr viaţa” i-a adus din nou laolaltă pe pompieri şi elevi

0 142

Elevii braşoveni şi-au demonstrat priceperea şi cunoştinţele la etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Din zece unităţi şcolare participante, Şcoala Generală 11 si Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” vor merge la etapa interjudeţeană

Elevii braşoveni şi-au demonstrat priceperea şi cunoştinţele la etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Din zece unităţi şcolare participante, Şcoala Generală 11 si Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” vor merge la etapa interjudeţeană. Cel mai mare câştig este însă faptul că elevii înţeleg dificultatea dar şi frumuseţea acestei meserii a salvatorilor, pe care unii chiar îşi doresc s-o practice.
Competiţia s-a desfăşurat pe două niveluri – gimnazial şi liceal, cu elevi de la şcoli din municipiu şi din judeţ. Elevii au avut de trecut trei probe – una teoretică şi două practice. Dacă la teorie a mai fost cum a mai fost, la proba practică lucrurile s-au complicat. În special la proba de deplasare cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole.
Fetele s-au descurcat mai bine în această probă contracronometru.
Dificil a fost nu doar pentru cel care era în careu, ci şi pentru cel care îşi îndruma colegul.
O altă probă practică a fost transportul unei victime cu targa, pe o distanţă de 50 de metri. Aici a fost nevoie ca elevii să fie atenţi la felul în care preiau victima şi cum o aşează pe targă.
Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov.
Cei mai buni au primit, la final, premii. La faza interjudeţeană vor merge doar cei care s-au clasat pe primul loc: Şcoala Generală nr. 11 Braşov, la nivelul gimnazial, şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, la nivel liceal.

Vifor Rotar

COMENTARII