Cultura brașoveană va primi și mai mulți bani în 2018

Cultura brașoveană va primi și mai mulți bani în 2018

În 2018, cultura braşoveană s-ar putea bucura de o finanţare mai consistentă. Municipalitatea ia în considerare să mărească sumele acordate celor patru instituţii culturale din subordine: Opera, Filarmonica, Teatrul „Sică Alexandrescu” şi Teatrul pentru copii „Arlechino”

În 2018, cultura braşoveană s-ar putea bucura de o finanţare mai consistentă. Municipalitatea ia în considerare să mărească sumele acordate celor patru instituţii culturale din subordine: Opera, Filarmonica, Teatrul „Sică Alexandrescu” şi Teatrul pentru copii „Arlechino”.
De altfel, activităţile culturale au beneficiat şi în acest an de un buget mai mare decât în 2016.
Finanţarea mai generoasă s-a făcut prin ghidul cultural, dar şi prin subvenţionarea diverselor festivaluri organizate de cele patru instituţii. Anul viitor, bugetul ar putea creşte pe anumite segmente, inclusiv pentru achiziţia de instrumente specifice instituţiilor.
În acest an, prin ghidul cultural au fost alocate 2 milioane de lei, dublu faţă de 2016, dar nu au fost accesaţi în totalitate.
De asemenea, Opera a primit 200.000 de lei pentru Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, de două ori mai mult faţă de ediţia anterioară, iar Teatrul Sică Alexandrescu, 425.000 de lei, aproape triplu faţă de anul trecut.

Vifor Rotar

COMENTARII