Cum putea (sau nu!) dispare viata pe Planeta Pamant?

Cum putea (sau nu!) dispare viata pe Planeta Pamant?

0 340

În noaptea de 17 spre 18 octombrie 1903, inventatorul rus Mihail Mihailovici Filipov, (care avea cercetari asemanatoare cu ale altei minti stralucite a epocii, genialul savant istro-roman Nicola Tesla*) a fost găsit mort în propriul laborator. Fusese, fără îndoială, asasinat la ordinele Okhranei, poliţia specială a ţarului, care pusese mâna pe toate dosarele savantului, mai ales pe manuscrisul unei cărţi care-ar fi trebuit să fie cea de-a trei sute una publicaţie a sa. Împăratul Nicolae al II-lea examină el însuşi dosarul, apoi laboratorul fu complet distrus şi hârtiile arse.
Cartea confiscată se numea “Revoluţia prin ştiinţă sau sfârşitul războaielor”. Nu era o carte pur teortică. Filipov le scrisese prietenilor – iar scrisorile trebuie să-i fi fost deschise şi citite de poliţia secretă – că făcuse o descoperire uluitoare. Într-adevăr, găsise mijlocul de a transmite prin unde radio, pe un fascicul dirijat de unde scurte, efectul unei explozii. Scria într-una din scrisorile regăsite:
“Pot transmite pe un fascicul de unde scurte toata puterea unei explozii. Unda explozivă se transmite integral de-a lungul undei electromagnetice purtătoare, ceea ce face ca un cartuş de dinamită care explodează la Moscova să-şi poată transmite efectul până la Constantinopol. Experienţele pe care le-am făcut demonstrează că fenomenul poate fi produs la mii de kilometri distanţă. Folosirea reciproca a unei astfel de arme în revoluţie va face ca popoarele să se ridice şi ca războaiele să devină complet imposibile”.NICOLAE TESLA s

Ce să crezi despre realitatea invenţiei sale?
Să ne aducem mai întâi aminte că o invenţie foarte asemănătoare a fost realizată în Statele Unite, undeva în anii 70: ceea ce se numea, impropriu, bomba cu argon. Principiul acestei invenţii este cunoscut: energia furnizată de explozia unui cartuş de dinamită sau a unei bucăţi de plastic intr-un tub de cuarţ comprimă argonul gazos, care devine intens luminos. Această energie luminoasă este concentrată într-un fascicul laser şi transmisă astfel, sub formă de lumină, la mare distanţă.
S-a ajuns deja la incendierea unei machete de avion din aluminiu la o înălţime de o mie de metri.
S-a realizat deci efectiv, o formă incompletă a aparatului lui Filipov
. Se poate foarte bine ca Filipov să fi găsit mijlocul de a converti si transmite energia, chiar al unei explozii într-un fascicol îngust de unde ultrascurte. S-o facem o clipă pe avocatul diavolului şi să ne întrebăm dacă împăratul Nicolae al II-lea al Rusiei, punând să-l asasineze pe Filipov şi să-i distrugă cartea şi dosarele, n-a salvat lumea de la exterminare??
Întrebarea merită pusă. Filipov a fost asasinat în 1903. Dacă şi-ar fi publicat atunci procedeul, acesta ar fi fost cu siguranţă pus la punct, gata de a fi folosit în timpul războiului din 1914-1918. Şi toate marile oraşe ale Europei, poate şi ale Americii, ar fi putut fi distruse… Dar în timpul războiului din 1939-1945? Hitler, posedând procedeul Filipov, n-ar fi distrus complet Anglia, iar americanii Japonia?

Cum si invers ar fi fost posibil… cu Stalin in fruntea URSS. Aşa încât nu este exclus ca împăratul Nicolae al II-lea, să trebuiască a fi socotit printre salvatorii umanităţii. Ce s-ar întâmpla astăzi, în 2016, dacă ar găsi cineva mijlocul de a folosi procedeul Filipov pentru a transmite la distanţă energia exploziilor nucleare a bombelor A şi H? Care, oricum, pot fi transmise prin rachete balistice… Ar fi apocalipsul şi distrugerea reciproca a Planetei… sau se vor „proteja” reciproc?!

Nota redactiei
*In ultimii ani fizicianul iranian Mehran Tavakoli Keshe, pare sa fie un continuator a celor doi mari savanti Nicola Tessla si Mihail Mihailovici Filipov. In ultima perioada tot mai multa lume il considera pe Nicolas Tessla cel mai mare savant al sec. XX.
Despre Mehran Tavakoli Keshe si lucrarile lui teoretice si aplicatiile practice va recomandam serialul nostru care a debutat cu –  http://infobrasov.net/planeta-pamant-in-preajma-unei-mari-schimbari-tehnologia-keshe-va-avea-o-contributie-de-referinta (4 episoade)

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.