Cum se laudă diktatorul Orban Viktor cu „realizarili” măretze! Hai siktir mă...

Cum se laudă diktatorul Orban Viktor cu „realizarili” măretze! Hai siktir mă Kossuth în mizerie!

3 41
„Împrumutul luat din cauza crizei din 2008 l-am rambursat,/ am trimis FMI-ul acasă,/ deficitul îl ţinem sub control,/ iar datoria de stat a scăzut de la 85 la sută la 75″/, a enumerat premierul Orban in fata presei proprii. Acesta a adăugat că acum în Ungaria, salariile au crescut cu 60 la sută in 10  ani/, rata fertilităţii a crescut de la 1,25 la 1,5, / iar numărul infracţiunilor s-a redus la jumatate!”…
Dar si mai desantzat  se lauda nu de mult la Miercurea Ciuc Arpad Janos Potapi,seful Cancelariei Premierului, prieten personal si demnitar foarte apropiat de Orban Viktorcare a anunțat cu tupeu chiar la Ciuc„Guvernul maghiar n-a renuntat la Pamantul Secuiesc„.
Bazându-se pe această… presupusa stabilitate, Orban si guvernul şi-a propus… oarecum jenant până în 2030, ca Ungaria să fie printre primele cinci ţări din UE la capitolul nivel de trai, drumurile de mare viteză să ajungă până la graniţele etniceiar cu „gazul” din Ardeal, Ungaria vrea să devină – auziti tupeu –independentă din punct de vedere energetic. 
Suntem hotariți sa fie construită si o noua armată ungară, de patrioti, a declarat la Budapesta, de data asta, premierul… Si  mai departe, amenintzator, Viktor Orbán a numit reconstruirea Bazinului Carpatic, cica  unul din cele mai importante planuri ale Ungariei. 
Premierul ungar a mai amenintzat că a luat sfârşit era celor 100 de ani de singurătate maghiară. „Suntem din nou puternici, avem determinare, suntecurajoşi, avem putere, avem bani, avem resurse”Acesta a amenintzat apoi, grandoman si fără jenă: în ultimii ani Ungaria a demonstrat vecinilor săi că “celui care colaborează cu maghiarii, îi merge bine”.  Hai siktir mă Kossuth in mizerie!
Viktor Orbán a spus că Budapesta îşi invită vecinii să îşi lege ţările de Ungaria prin trenuri de mare viteză şi autostrăzi, să îşi conecteze reţelele energetice şi (cu gandul la Romania?) să îşi armonizeze politicile privind apărarea şi dezvoltarea capacităţilor militare.
Pe aceasta linie expansionista Orban a anunţat: trebuie confruntat faptul că de 100 de ani România modernă nu ştie ce să facă în privinţa stării de fapt că aici trăiesc 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există… Potrivit sloganului UDMR (1.000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România), cu care premierul ungar s-a declarat de acord, „Ţinutul Secuiesc” a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului„, a declarat Viktor Orbán.
 „Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ţinut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică. Acest lucru ar însemna un plus de forţă şi pentru România, a formulat premierul Ungariei.
Vorbind de o construcţie regională dincolo de Bazinului Carpatic, Viktor Orbán a formulat, în cinci teze, care ar fi premizele pentru ca Europa Centrală şi de Est(!?) să îşi ocupe locul pe care îl merită în Europa. Acesta a vorbit şi despre faptul că momentan UE duce o politică antirusească primitivă, pe când ar fi necesară, de fapt, o politică rusească mai nuanţată.
Unde are dreptate, Orbán este de părere că actualii lideri ai Europei sunt nepotriviţi, nu ştiu să apere continentul de imigraţie. Premierul a formulat: elita europeană a dat faliment, iar simbolul acestui faliment este Comisia Europeană, ale cărei zile sunt numărate.
Premierul a spus că potrivit tratatului UE Comisia Europeană trebuie să fie imparţială şi nepartinică şi să garanteze cele patru libertăţi. În schimb, actuala Comisie este partinică deoarece stă de partea liberalilor, e părtinitoare, pentru că lucrează împotriva Europei Centrale şi nu este prietenă cu libertatea, deoarece în locul libertăţilor „lucrează” la construirea unui bizar socialism european, a afirmat Orbán. În opinia sa, elita europeană exclusiv liberală a dat faliment pentru că şi-a negat rădăcinile şi în locul unei Europe bazate pe valori creştine , construieşte o Europă a „societăţii deschise”…
„În Europa societăţii deschise de astăzi, nu există graniţe, europenii pot fi schimbaţi cu imigranţii, familia s-a transformat într-o formă de coabitare ce poate fi schimbată după bunul plac, naţiunea, conştiinţa naţională şi simţirea naţională se dovedeşte a fi negativă şi depăşită, iar statul nu mai garantează siguranţa în Europa”, a concluzionat, de data aceasta corect premierul, adăugând că în Europa liberală europenismul a rămas o formă fără conţinut. (analiza de text – d.d.rujan)
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Care este „suta ” de care vorbeste noul…Kossuth?! Cea de dupa Mohacs?
  Pai acea perioada de inexistenta a maghiarilor este …dubla , cel putin!!
  Zici ca cin’se are bine si colaboreaza cu ungurii,ii merge bine…
  Puschea pe limba: ati uitat ce-a patit hitler ?

 2. Guvernul este format numai din TRADATORI daca il lasa pe FOTBALISTUL BOZGOR sa afirme ca prin gazul din Ardeal, tara lui de CURVE NESATULE va devenii INDEPENDENTA ENERGETIC.
  Basinosul Melescanu si „Patrioata” Dancila nu au numic de spus. In schimb JIDANUL d.d.rujan il sustine puternic pe BOZGOR fiindca JIDANII vor MOLDOVA in schimbul „proprietatilor” JIDANESTI din Ardeal iar bulgarii si sarbii vor muntenia.

  • La varsta mea…respectabila , pentru prima data sunt facut si jidan…
   Intr-un fel ,oltenii sunt socotiti…evreii romanilor!
   Dar nici chiar oltean nu prea sunt , avand stramosii in zona manastirilor gorjene!
   Ai mei se trag din vatra a doua sate vechi de peste 300 de ani de linga Manastirea Polovragi
   si , bien sour , vestita Pestera dacica Polovragi , unde inca s-ar mai afla cate ceva din tezaurul dacilor…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.