Dacă ar fi după UDMR, limba maghiară ar trebui să fie Nr.1...

Dacă ar fi după UDMR, limba maghiară ar trebui să fie Nr.1 în Transilvania! Nici nu le e rusine sa pretidă așa ceva!!

1 105
Deputatul UDMR de Brasov, Izabella Ambrus, a anunțat vinerea trecuta că, în cazul în care Senatul nu va adopta inițiativa legislativă care se referă la folosirea limbii materne în instituţiile publice în localităţile în care minorităţile reprezintă 10% din populaţie şi nu 20%, atunci Uniunea va lua măsuri. Ea a precizat că parlamentarii UDMR vor depune la Parlament, un nou proiect de lege pe aceeași temă.

Ce declara Izabella Ambrus  „ Încă din luna ianuarie am participat la elaborarea acestor modificări împreună cu un grup mare de colegi, încercând să le introducem în legislaţia actuală. Am ales calea democraţiei parlamentare, a dialogului, calea normalităţii, am prezentat aceste amendamente, însă acţiunile antimaghiare din ultima vreme, retorica reprezentanţilor partidelor politice mai ales din Opoziţie acum, în apropierea Centenarului, în opinia mea nu aduc conciliere, nu aduc o consolidare a relaţiilor de încredere dintre majoritate şi minoritate, efectul fiind invers. ”
Ea a adăugat nu a existat dialog în comisie la momentul dezbaterii modificărilor legislative:

Deputatul brașovean a precizat că UDMR nu va renunța la propunerea legislativă respectivă, sperând ca în Senat să aibă parte de mai multă înțelegere. Uniunea va insista asupra propunerii de reducere a pragului de folosire a limbii materne, de la 20 la 10, eventual 15 la sută.„ Dacă nu se va întâmpla, poate, la un moment dat, o altă propunere legislativă pe aceeaşi temă. …Altă soluţie nu există”, a subliniat deputatul UDMR.Deci politica pasilor marunti ,esteff.eficienta.De-ajuns sa spunem ca ,cu…15% intra si Brasovul in vrie,urmand ca brasovenii sa suporte,numai… circa 2000 de indicatoare de strazi rescrise in doua limbi.plus vreo 40-50 de traducatori autorizati, plus toate documentele primariei ,cam 2 camioane ,sa fie traduse si publicate in doua limbi!!
Tot in doua limbi se traduce …plus tot ce se scoate pe gura, …
in toata țara la prima strigare ar urma sa fie maghiarizate orasele; Arad, Timisoara, Cluj, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Sighisoara, Reghin, Turda, Zalau Lapuș etc, etc…

Potrivit parlamentarului de Braşov, în acest judeţ, scăderea pragului ponderii populaţiei minoritare de la 20 la 10% ar fi de ajuns…doar 15%!  – Sacele, Fagaras, Rupea, Hălchiu, Crizbav, Teliu şi Budila – printre cele în care comunitatea maghiară poate să-şi utilizeze limba maternă în administraţie, inclusiv inscripţii bilingve.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a criticat vineri votul în plenul Camerei Deputaților prin care au fost respinse modificările la Legea 215/2001 care se referă la folosirea limbii materne în instituţiile publice în localităţile în care minorităţile reprezintă… doar 10% din populaţie !

COMENTARII

  1. Aceasta „pedulare”…intren ormalitate nationala si anormalitate udemerista
    este slabicciunea lui DRAGNEA !
    DE AICI O SA I SE TRAGA!!