Dăncilă propune un pact partidelor: „Vreau ca oamenii să primească o minimă...

Dăncilă propune un pact partidelor: „Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă că nu li se vor tăia pensiile și salariile”

0 65

După ce joi a dezgropat tema predilectă de campanie a PSD din ultimii ani – dreapta taie salariile și pensiile – Viorica Dăncilă insistă. Premierul propune, pe Facebook, partidelor să semneze un pact prin care să se angajeze că nu vor tăia aceste venituri.

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012.
Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Viorica Dăncila, în Parlament

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a scris, pe Facebook, Dăncilă.

Pactele” ca vrăjeală politică
Propunerea lui premierului Dăncilă, văzută dincolo de campania electorală nu este un lucru care să nu fie luat în seamă. Ne amitim de marele „tăieri” ale micuțului Boc, ordonate de Traian Băsescu. Multe partide și liderii lor, de fapt toată clasa politică, nu dau înapoi de la orice măsură care le poate bloca accesul către banul public. Pactul lui Dăncilă nu ar putea opri un demnet ajuns presedinte sau premier să se revină la situția din regimul Băsescu. Dar poate aduce un plus de atitudine din partea cetățenilor în fața unor tăieri de pensii sau salarii.
În ultimele luni românii au tot fost „mitraliați” cu pacte. Asta si pentru că această clasa politică ne mănâncă imens de mult timp cu aceste campanii electorale și cu alegeri – aproape anul și alegerile.

Președintele Klaus Iohannis, cu dublă cetățenie și familia în Germania, a inițiat pactul Pro Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare. Excepție a făcut PSD și ALDE. Argumentele lor nu au contat, pentru că pactul a fost o bifă într-un grafic electoral. Nu a produs nici cele mai mic efect, fiind abandonat, ca și atele venite de la Cotroceni, imediat după numărătoarea voturilor de la alerile din luna mai a.c.
Și Alianța USR-PLUS, prin Dan Barna și Dacian Cioloș, a propus partidelor semnarea unui pact pentru alegeri anticipate. Acesta a rămas pe mesele politicenilor, evident e greu de găsit parlamentarii care să-și reducă voluntar mandatul.

Pactul propus de Viorica Dăncilă prevede un angajament între toate partidele parlamentare că nu vor modifica Legea pensiilor sau Legea salarizării. Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a anunțat că pactul a fost trimis către toate partidele.
În urmă cu câteva minute PSD a transmis conținutul acestui acord către toate partidele și formațiunile parlamentare, pe care le invităm să analizeze și să semneze propunerea noastră. Am trimis de asemenea acest text spre informare și către partenerii sociali, sindicate și patronate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.