De astăzi încep lucrările pe şantierul noii Unităţi de Primiri Urgenţe de...

De astăzi încep lucrările pe şantierul noii Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Braşov

0 40

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Călin Cobelschi a anunţat că ultima promisiune a oficialilor Ministerului Sănătăţii şi ai constructorului a fost că lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, proiect pentru care Guvernul României a obţinut o finanţare de la Banca Mondială.. vor începe în 19 august.
Asta după ce ministrul Sorina Pintea, anunţat în primăvara acestui an că de pe data de… 1 mai vor începe lucrărille amintite.
După cum se subânțelege, acestea nu au început, astfel că, mai multe luni, a rămas numai groapa rezultată în urma demolării unor anexe de către Consiliul Judeţean Braşov.

Totuși oficial de astăzi acestea lucrări trebuie să înceapă.
În prezent, proiectul este într-un stadiu incipient.. Abia este la început. Abia a fost făcută subzidirea şi de acum încolo aşteptăm ca noua construcţie să se ridice din pământ. În 9 august, la Braşov, s-a desfăşurat un comitet de lucru, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai constructorului, ocazie cu care a fost anunţat faptul că până în 19 august vor începe lucrările”, a declarat Cobelschi. Acesta a precizat că lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna martie a acestui an, însă conform ultimului aviz de şantier, lucrările ar fi trebuit să înceapă în 14 iulie.

În cazul acestui proiect, noi suntem simpli observatori, pentru că lucrarea a fost contractată de Ministerul Sănătăţii. Ce a ţinut de noi am făcut. Am asigurat serviciul de dirigenţie de şantier, am făcut demolarea”, a mai spus Cobelschi.
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că pentru acest proiect, administraţia judeţeană a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic încă din momentul în care au început demersurile pentru finanţarea lucrărilor de către Banca Mondială.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat speranţa ca „într-un an jumătate se poate realiza acest obiectiv, având în vedere că este o clădire cu parter şi un etaj”. 
Noua a clădire a UPU, va avea o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp, însemnând subsol şi parter, iar accesul nu se va mai face pe la intrarea în fostul Triaj. Pentru serviciile medicale, va fi alocată o suprafaţă de aproximativ 1.200 mp, restul spaţiului urmând a fi alocat pentru alte funcţiuni. Valoarea investiţiei este de 11,412 milioane lei cu tot TVA, constructor fiind SC General Service Grup 98 SRL
”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.