De ce NU trebuie sa-i mai votăm vreodată pe primarul G. Scripcaru...

De ce NU trebuie sa-i mai votăm vreodată pe primarul G. Scripcaru și președintele C. J. A. Veștea!

Am promis ca o sa-i ținem sub presiune „în problema Aeroportului”  pe cei doi paguboși „raspunzatori” de administrarea corespunzatoare a Municipiului si Judetului Brasov. Iata, le comunicam că și la Iasi s-a anunţat, vineri, aproape dublarea traficului aerian pe Aeroportul Iasului in ultimii 3 ani; adica de cand infractorul Cancescu a ingropat in campul Ghimbavului inca aproape 40 de milioane euro …zicandu-i viitorul Aeroport. …Viitor la care se „lucreaza” de peste 10 ani!!!
Ce sa vezi, cel venit in locul …fostului sau Sef a reluat efectuarea …acelorasi si acelorasi „studii de feza si pre …fezabilitate”, majoritate a inutile, pe care excrocul Aristotel a „decontat” mii si mii de euro din banul public!
Ce se intampla insa la Aeroportul International Iasi? Astfel din aprilie 2018
Societatea aviatica Wizz Air va  introduce şase noi rute duble de pe aeroportul ieşean către Paris (Franţa), Eindhoven (Olanda), Malmo (Suedia), Dortmund (Germania), Salonic (Grecia) şi Billund (Danemarca).
In acest fel, numărul destinaţiilor internationale operate numai de Wizz Air pe aeroportul ieşean va ajunge la 14, urmând a fi alocată şi a doua aeronavă pentru baza operaţională de aici. Totodată, va creşte numărul zborurilor dus-intors pe săptămână către Milano, Roma şi Tel Aviv.
Managerul de comunicare al Wizz Air, Sorina Ratz, a spus, într-o conferinţă de presă, că în total compania va avea peste 70 de angajaţi la Iaşi incepand cu anul viitor, urmând a fi recrutat doar personal local. Ea a spus că Wizz Air a transportat anul trecut pe aeroportul ieşean 218.000 de pasageri, în timp ce numai în primele şapte luni din acest an numărul călătorilor se ridică la aproape 200.000.!!
Potrivit directorului aeroportului din Iaşi, Alexandru Anghel, în acest an traficul pe aeroportul ieşean va ajunge la 1,2 milioane pasageri, iar pentru 2018 se estimează un trafic de 1,5 milioane de persoane …cam de 5 ori populatia Brasovului!
Ce se intampla insa la Brasov? Parole, Parole…
„…în 24 august 2016, la inițiativa președintelui CJ Adrian-Ioan Veștea au fost reluate demersurile parlamentare pentru adoptarea actului normativ care să reglementeze situația juridică a terenului Aeroportului Brașov – Ghimbav…(dupa 7 ani, exact limbajul „comunicatelor” lui Cancescu!!!)
„În 6 decembrie 2016, plenul CJ Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții.  Potrivit devizului general întocmit în cadrul reactualizării studiului de fezabilitate …pentru etapa a III-a de realizare a Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav”, valoarea investiției cu TVA este de 57.505.600 euro. (Nu-i cam mult …doar pentru etapa a treia?)
„Tot în cursul anului 2016, Consiliul Județean a realizat procedurile (!!) pentru revizuirea studiului de obstaculare(!!).
Pe 22 februarie 2017, CJ a lansat (…iar ?!) licitația deschisă pentru realizarea Proiectului tehnic pentru Cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare, iar pe 26 mai 2017 a fost semnat contractul între Județul Brașov (…chiar tot judetul?) și SC Search Corporation SRL pentru această lucrare. Durata de prestare a serviciilor este de 75 de zile, pe 29 mai 2017 CJ Brașov dând comanda pentru prima etapă, respectiv … realizarea documentației aferente Certificatului de Urbanism. (Deci in atatia ani administratia Cancescu nu facuse nici macar un Certificat de urbanism, adica o hartie …nu un aeroport!!) Pe 20 iunie 2017, administraţia judeţeană a lansat licitaţia privind realizarea… studiului de fundamentare care să… analizeze situaţia actuală şi variantele posibile pentru finanţarea, finalizarea şi operarea obiectivului de investiţii.
Studiul trebuie finalizat în termen de 45 de zile de la data atribuirii contractului/emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. Data-limită de depunere a ofertelor este 2 august, iar termenul maxim de evaluare a dosarelor este 28 august 2017.  După aproximativ doi ani în care proiectul a stat în conservare (!!), am parcurs etapele obligatorii din punct de vedere legal pentru continuarea lucrărilor, etape care țin de faza elaborării sau „actualizării documentațiilor tehnice”. 
Pe baza studiului de fundamentare pe care îl avem scos la licitație(iar?!), consilierii județeni vor putea decide în cunoștință de cauză, având la îndemână argumente tehnice, economice și juridice, asupra modalității de finalizare a investiției.
(N.R.Afacerea cu studii de fezabilitate este susţinută de lege. Pentru că expiră foarte repede, în 24 de luni, trebuie refăcute le nesfârşit. Alin Goga, director de investiţii CNADNR Craiova: „… Nu este problema legii. Este problema ta, că tu… lansezi proiectele în mod inutil, ştiind că nu poţi să le realizezi”.
Aşa se ajunge  să se tot plătească câte un… nou studiu de fezabilitate… pentru aceeaşi bucată de şosea
.
Ion Lixandru, vicepreşedinte Asociaţiei Române de Logistică şi Transport: „Au o cumetrie. Au 3-4 ingineri care ştampilează nişte hârtii, trimit studiile. (…) Se fac din apartament, având GPS, internet şi celelalte. Se livrează, se semnează şi oricum ele stau acolo că nu au niciun risc”.) 

„Realizarea aeroportului rămâne prioritatea administrației județene și eforturile noastre se concentrează în această direcție, însă trebuie… parcurse toate procedurile  prevăzute de legislație pentru fiecare etapă”, susține Adrian-Ioan Veștea. ( Sa-l …auda D-zeu. Dar si DNA! )
Dl. presedinte are un singur mare defect: il imita intocmai, …ca declaratii si model de comportament, pe excrocul infractor Cancescu! (d.d.r.)

COMENTARII