Deputatul ALDE de Brașov, Remus Borza, susţine reintroducerea taxei de poluare

Deputatul ALDE de Brașov, Remus Borza, susţine reintroducerea taxei de poluare

1 151

Pentru că mii de români îşi cumpăra şi înmatriculează maşini vechi din alte ţări ale Uniunii Europene iar oraşele devin tot mai poluate, deputatul Remus Borza vrea introducerea cât mai rapidă a unei noi forme de taxare a maşinilor poluante.

Despre taxa de acces cu maşina în marile oraşe s-a tot discutat în spaţiul public însă deocamdată nu se ştie când va intra în vigoare.
Totuşi, pentru că mii de români îşi cumpăra şi înmatriculează maşini vechi din alte ţări ale Uniunii Europene iar oraşele devin tot mai poluate, deputatul Remus Borza vrea introducerea cât mai rapidă a unei noi forme de taxare a maşinilor poluante.
Şi reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de automobile din România susţin introducerea unui sistem cumulativ de taxe ca alternativă la eliminarea timbrului de mediu
Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. În timp taxa de poluare a tot fost modificată iar în ultimii patru ani a purtat numele de taxă de timbru. gaze-esapement-s
Acesta a fost eliminat de la 1 februarie şi mii de români s-au grăbit să-şi aducă maşini second hand din afara ţării.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. eSTI UNDOBITOC,cum sa ceri din nou introducerea taxei de mediu.nu titi este rusine,? Abia au scapat romanii de rind de o asemenea povaraCine isi cumpara masini secand hand,doar rominii cu venituri modeste.Voi imbuibatii,va permiteti sa luati masini noi cu taxe simboliceAr fi o neghiobie.Dar cred ca mai sunt si romani cu judecata printre guvernanti ?