Derogare de la reguli – soluţia CAS pentru blocarea cardului

Derogare de la reguli – soluţia CAS pentru blocarea cardului

0 98

Ore de aşteptare pentru pacienţi şi zile de sâmbătă lucrate la cabinete pentru medici. Sunt consecinţele blocajelor tot mai frecvente în funcţionarea sistemelor informatice din Sistemul de sănătate. În lipsa unei soluţii viabile, Casa de Asigurări a dat derogări de la reguli pentru remedierea situaţiei pentru moment

Ore de aşteptare pentru pacienţi şi zile de sâmbătă lucrate la cabinete pentru medici. Sunt consecinţele blocajelor tot mai frecvente în funcţionarea sistemelor informatice din Sistemul de sănătate. În lipsa unei soluţii viabile, Casa de Asigurări a dat derogări de la reguli pentru remedierea situaţiei pentru moment.
De la începutul lunii mai sistemul informatic dă serioase bătăi de cap medicilor de familie şi tuturor angajaţilor din sănătate care sunt obligaţi să folosească platforma online.

Practic medicii au venit şi sâmbăta de acasă pentru a-şi valida reţetele sau trimiterile emise pentru pacienţi. Potrivit medicului de familie dr. Sorin Gârbacea, diverse servicii medicale care iniţial s-au validat s-au devalidat.
Ca urmare a acestor probleme, Casa naţională de Sănătate a emis un ordin pentru pentru perioada de întrerupere a funcţionării sistemului informatic unic integrat precum şi pentru remedierea fluctuaţiilor care au apărut în platforma informatică de asigurări de sănătate.
Jr. Ancuţa Daisa, purtător de cuvânt CAS Braşov, spune că până la remedierea fluctuaţiilor va fi dezactivată regula de raportare în online a serviciilor medicale în termen de 3 zile lucrătoare.

Chiar dacă s-a dat derogarea, mai rămâne de rezolvat şi problema verificării calităţii de asigurat a pacientului.
Situaţia a fost creată din expirarea la data de 1 mai a contractului de mentenanţă încheiat de CNAS cu o firma, ceea ce a dus la suspendarea tuturor activitaţilor de mentenanţă legate de baza de date.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.