DEZVĂLUIRE! RATBv metropolitan nu este sustenabil – 128.000 de euro pe an...

DEZVĂLUIRE! RATBv metropolitan nu este sustenabil – 128.000 de euro pe an subvenții doar pentru linia 110!

0 22

Linia metropolitană 110, operată de RATBV, consumă, în medie, 50.000 de lei pe lună, din bugetul Comunei Cristian a declarat ieri, într-o conferinţă de presă,  primarul localității, Gicu Cojocaru.
Un simplu calcul matematic ne arată că cei din Cristian fac din banii publici un ,,efort financiar” de numai puţin de 600 000 lei, adică aproximativ 128 000 de euro euro pe an pentru a subvenționa  salariile uriașe ale lui Dragoș David, Aurelian Danu sau Oprică.
De fapt în ediția de mâine vă vom prezenta salariile unora dintre șefii de acolo ce-și subveționează la prețuri exorbitante incompetențadin banii tuturor locuitorilor care au avut nenorocul să ,,beneficieze” de gândirea lor …strategică.
Acesta este motivul pentru care numărul curselor care leagă Cristianul de municipiul reşedinţă de judeţ a fost redus.
Mai exact, dacă in aș numitele ore de vârf la început erau curse din 30 în 30 de minute, acum, acestea circulă din oră în oră. „Am redus 12 curse zilnice. De asemenea, am adaptat graficul de circulaţie pentru perioada şcolii. Cheltuielile şi subvenţiile vor scădea, în momentul în care şi Râşnovul, şi Zărneştiul vor fi deservite de operatorul metropolitan. Atunci, numărul de curse Braşov-Cristian va fi redus la jumătate”, a declarat primarul.

De vină ar fi …Guvernul că acceptă si operatori privati
Gicu Cojocaru a explicat că apariţia Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, prin care au fost prelungite licenţele de transport ale actualilor operatori a afectat transportul metropolitan.
La momentul în care am început acest program se estima că din luna iunie a acestui an vor fi introduse şi liniile către Râşnov şi Zărneşti. Odată cu apariţia acestei ordonanţe, acest lucru nu a fost posibil, astfel că nu ne-am putut încadra în calculele iniţiale. Acesta este şi motivul pentru care am restrâns numărul de curse, pentru că trebuie să ne gândim şi la rentabilitate”, a mai spus Gicu Cojocaru.
Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, a anunţat că sunt mari şanse ca din 3 decembrie 2019 să fie introdusă linia RATBV Braşov Codlea. „Urmăm acum paşii solicitaţi de Asociaţia Metropolitană de Transport Braşov. Mai avem de aprobat nişte hotărâri de Consiliu Local şi de urmat nişte proceduri”, a anunţat acesta.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.