Dezvăluiri INCENDIARE: ‘Florian Coldea lucrează la greu’

Dezvăluiri INCENDIARE: ‘Florian Coldea lucrează la greu’

0 407

Generalul-locotonent Florian Coldea a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis la recomandarea SRI, în urma suspiciunilor ce planau în jurul activății sale de prim-adjunct SRI ca urmare a dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță, scrie Stiripesurse.ro.

Jurnalistul Cornel Nistorescu susține, într-un editorial, că acest scandal nu ar reprezenta niciun final de carieră în SRI pentru Florian Coldea, acesta lucrând încă în interiorul serviciului.

„La fel ca şi fostul său consilier (acum şef al Secretariatului General al SRI), Florian Coldea nu a părăsit „cîmpul tactic“ al operaţiunilor speciale. Scandalul Ghiţă nu a fost decît un mic accident operativ. Au ieşit la lumină cîteva mici ciupeli, operaţiunile speciale – multe ilegale sau la limita legii – desfăşurate de SRI rămînînd încă necunoscute. Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine”, scrie Nistorescu pentru „Cotidianul”.

Această Direcţie Generală Operaţiuni Speciale Clandestine ar cuprinde, conform sursei menționate, Fosta Direcţie Specială Periş, Direcţia Personalului Operativ Acoperit, Centrul MONSAT și Centrul pentru Securitate Cibernetică.
„Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, despre care noi am mai scris în Cotidianul şi pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma.
A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit, în care un pachet de linii din sistemul american de interceptări este alocat României. Prin acest centru sunt înregistraţi la extern şi politicieni sau demnitari români aflaţi în situaţia de a fi supravegheaţi. Cu sau fără aprobare de la judecător.
A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet.

Cum a apărut această direcţie cu componente para-instituţionale? Este de neimaginat ca funcţionarea ei să fie o iniţiativă a noului director al SRI, fără ştiinţa preşedintelui României. Încă nu ştim cui raportează, cine beneficiază de informaţiile prelucrate şi cine aprobă planul de operaţiuni speciale.
Conducerea SRI, preşedintele României sau structura amintită primeşte sarcini şi avize din afara României? Neclară rămîne şi finanţarea acesteia. După informaţiile pe care le-am primit, numai o mică parte a bugetului vine din bugetul SRI, restul provenind din zona economiei negre şi gri, de la cele peste 100 de societăţi comerciale sub acoperire ale SRI, clandestine, necontrolate fiscal şi neauditate legal. Toate sunt în situaţii de evaziune şi au atras în consiliile lor de administraţie chiar membri ai Comisei parlamentare de supraveghere şi control, dar şi directori din ministere sau din agenţiile care facilitează existenţa sub acoperire a acestora”, scrie Cornel Nistorescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.