Dezvăluirile ministrului Carmen Dan confirmă mizeria din poliție si complicitatea cu SISTEMUL...

Dezvăluirile ministrului Carmen Dan confirmă mizeria din poliție si complicitatea cu SISTEMUL a premierului Tudose

1 101
Carmen Dan: Am acordul semnat al chestorului Ionita ca accepta sefia Politiei/ Demisia mea poate fi hotarata doar in forurile statutare ale partidului/ Chestorul Despescu a fost informat despre agresiunea sexuala din 2016
Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat joi seara, in cadrul unei conferinte de presa la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca a cerut demisia chestorului Despescu deoarece acesta avea cunostinta despre faptul ca agresorul sexual din 2016 era politist si nu a luat masuri.
„La nivelul MAI exista un ordin care reglementeaza o procedura de raportare si monitorizare a evenimentelor de interes operativ. Documentul prevede intreaga procedura de raportare, inclusiv timpii in care informatia trebuie sa ajunga la cel mai inalt nivel, acestia fiind de ordinal minutelor.
Acest tip de evenimente care privesc fapte penale comise de angajati se incadreaza in categoria celor care trebuie raportate tuturor structurilor ierarhice pana la nivel de minister”, a declarat joi seara ministrul Afacerilor Interne.
Carmen Dan arata acordul chestorului Ionita de a fi numit sef al Politiei Romane
Carmen Dan arata acordul chestorului Ionita de a fi numit sef al Politiei Romane
Carmen Dan sustine ca are acordul semnat al chestorului Ionita ca accepta sefia Politiei Romane in cazul in carul premierul Tudose ar fi acceptat demisia lui Despescu. Vorbind despre faptul ca premierul i-a cerut demisia, Dan spune ca aceasta hotarare se ia doar in cadrul partidului si nu o ia premierul.
„Guvernul este unul politic, iar ministrii sunt nominalizati si validati in forurile statutare ale partidelor din Coalitie si tot acolo se aproba retragerea lor din Guvern”, a declarat ministrul.
Declaratii Carmen Dan: „Despescu stia de agresiunea sexuala din 2016 si stia ca agresorul era politist”
 • Am trimis astazi corpul de control al Ministerlui de Interne la  pentru a vedea modul in care s-a gestionat cazul de agresiune sexuala din 2016 al carei autor e un politist
 • Din dorinta de a ma asigura ca raportul dlui Despescu va fi unul obiectiv am decis aceasta verificare
 • La nivelul MAI exista un ordin care reglementeaza o procedura de raportare si monitorizare a evenimentelor de interes operativ.
 • Documentul prevede intreaga procedura de raportare, inclusiv timpii in care informatia trebuie sa ajunga la cel mai inalt nivel, acestia fiind de ordinal minutelor.
 • Acest tip de evenimente care privesc fapte penale comise de angajati se incadreaza in categoria celor care trebuie raportate tuturor structurilor ierarhice pana la nivel de ministerr
 • Informatia ca autorul agresiunii din 2016 era politist a ajuns obligatoriu la cunostinta chestorului Bogdan Despescu
Acordul chestorului Ionita pentru imputernicirea in functia de sef al Politiei Romane
Acordul chestorului Ionita pentru imputernicirea in functia de sef al Politiei Romane

In legatura cu numirea in fruntea Politiei a chestorului Catalin Ionut: Am aici declaratia lui ca isi da acordul sa accepte postul din fruntea Politie

 • Am dovada acceptului dat de chestorul Catalin Ionita pentru ocuparea functiei de sef al Politiei Romane in situatia in care premierul ar fi acceptat propunerea de schimbare din functie a lui Bogdan Despescu.
 • Acest acord a ajuns si la domnul premier. Avem documente si vorbe.
 • Acordul a fost semnat de Catalin Ionita marti, inaintea anuntului public pe care l-am facut referitor la propunerea de demitere a actualului sef al Politiei Romane.
 • Marti, inainte de declaratii, am avut o discutie clara cu chestorul Ionita, care a acceptat propunerea de a fi imputernicit la sefia IGPR
 • A urmat apoi atacuri virulente in spatiul public la adresa lui si a familiei
 • Chestorul Ionita m-a sunat apoi miercuri si mi-a comunicat toate acestea si indoielile lui
 • De comun acord am hotarat sa asteptam decizia premierului. Apoi, domnul premeir a anuntat public ca nu il schimba pe Bogdan Despescu.
 • Dupa sedinta de Guvern, premierul mi-a cerut sa discutam. Mi-a aratat raportul evenimentelor dat de Bogdan Despescu, mi-a comunicat decizia de a nu-l schimba din functie si nu m-a intrebat absolut nimic despre chestorul Ionita.
 • Miercuri nu am avut nicio discutie cu premierul despre Catalin Ionita, iar de la MAI nu a plecat niciun comunicat oficial legat de acesta.
 • Ulterior, Catalin Ionita mi-a spus ca a fost sunat de premier si fiind intrebat de Tudose daca vrea postul, i-a spus ca nu
 • Nu stiu eu ce s-a intamplat cu chestorul Ionita in aceste doua zile. Sunt chestiuni pe plan personal si el trebuie sa explice aceste lucruri
 • De aceea, pot sa inteleg aceasta dubla pozitionare sub presiune a chestorului Ionita, dar de aici si pana sa fiu eu acuzata de minciuna e o cale lunga

Despre demisie:

 • Guvernul este unul politic, iar ministrii sunt nominalizati si validati in forurile statutare ale partidelor din Coalitie si tot acolo se aproba retragerea lor din Guvern
 

Ministrul de Interne a fost audiat joi dimineata la Parchetul General in legatura cu dispozitivul de inregistrare pe care a afirmat ca l-a gasit in locuinta sa. La intrarea in sediul Parchetului, Carmen Dan a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.
La iesire, insa, ziaristii au intrebat-o din nou cum comenteaza acuzatiile lui Mihai Tudose.
„In ceea ce priveste declaratiile primului ministru, voi da lamuriri cat de curand”, a raspuns aceasta.
Miercuri seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan ca l-a mintit atunci cand i-a spus ca actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie, Catalin Ionita, a acceptat sa fie noul sef al Politie, iar acesta i-a spus ca a refuzat postul. „Un ministru de Interne care isi permite sa ma minta asa nu mai am ce sa lucrez cu ea. Mi-a spus ca e dispusa sa isi dea demisia, i-am spus ca o accept daca o da”, a afir,at primul ministru, comentand ca aceasta isi va da demisia, „daca va fi lasata”.

COMENTARII

 1. Tudose este sigur 200% agent SRI acoperit fiindca dupa ce a terminat facultatea a ocupat IMEDIAT pozitii in guvern si a inceput sa traiasca din banii publici. Numai daca ai un sut in cur de la SRI unde a tinut cursuri poti sa sari din bancile facultatii in posturi de conducere in guvern.
  Faptul ca Johanis seful statului paralel i l-a impus pe Tudose lui Dragnea care l-a acceptat fara sa-l vrea este inca o dovada ca Tudose este o COADA de TOPOR pentru statul paralel iar comportamentul lui intareste acest lucru.