Dezvoltarea Brașovului continuă să deranjeze! Conexiunea Est – Vest, pe autostrada A13,...

Dezvoltarea Brașovului continuă să deranjeze! Conexiunea Est – Vest, pe autostrada A13, optimizează transportul rutier cu Moldova! (1)

0 250

Cu toată opozoția celor care, de mai multe decenii blocheză intr-un fel sau altul dezvoltarea Brașovului și implicit a țării, optimizarea unor costuri financiare și de timp, va impune evoluția către normalitate.
Nu mai pomenim individul care tot spunea că România nu are nevoie de autostrăzi, el desigur avea alte interese, fără îndoială diferite de ale noastre. Master Planului de Transport, acel unic instrument care putea să genereze o viziune asupre modului în care va evolua construția de autostrăzi, s-a realizat. Adevarat, cu o mare întârziere. Aici au fost prinse nevoile ce trebuiesc rezolvate în domeniul rutier, fără optimizarea tuturor elementelor ce se impun intr-o astfel de strategie. Este cunoscut faptul că lucurile care nu au (avut) o fundamentare corectă, nu pot să reziste. În acest document sunt astfel de situații. Noi ne vom referi doar la varianta autostrăzii A8. 

Schimbare de strategie pentru autostrada care va lega rutier Moldova de centrul țării și de Vest
Ultimele analize, evident legate de costuri, timp de realizare, dificultate a traseului etc. arată lipsa de viitor a Autostrăzii A8 de la Târgu Mureș, care poate fi înlocuită de A13 Brașov – Bacău.
Autostrada A8 de la Târgu Mureș spre Moldova, tronsonul peste munți care ar trebui să lege zona de Transilvania și de Vestul Europei, ar putea fi anulată sau amânată pe termen lung. În locul său ar urma să fie prioritizat un proiect pe valea Oituzului – Autostrada A13 Brașov – Bacău, potrivit unei analize a autorităților. Schimbarea, dacă va fi concretizată, ar fi prima modificare majoră a Master Planului de Transport, documentul strategic adoptat în urmă cu doi ani și care era menit să asigure stabilitatea în planificarea proiectelor de infrastructură.
Fără a enumera alte argumente, obiectiv, Autostrada A8, pe partea montană, costă mult prea mult, aproape dublu, față de noua variantă. Argumentul realizării pe bani europeni, nu poate fi reținut datorită faptului, că in aceast situație nu ar ajunge toți banii alocați României în domeniul transportului rutier.

Vlad T

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.