Dezvoltatorii au fost păsuiți, deocamdată, de autorităţi

Dezvoltatorii au fost păsuiți, deocamdată, de autorităţi

0 102

Este vorba despre proiectul unei hotărâri care i-ar fi obligat pe dezvoltatorii imobiliari să amenajeze cel puţin două locuri de parcare pentru fiecare apartament nou construit

Un proiect de Hotărâre de Consiliu Local a fost retras de pe ordinea de zi fără ca autorităţile să ofere vreo explicaţie.

Este vorba despre proiectul unei hotărâri care i-ar fi obligat pe dezvoltatorii imobiliari să amenajeze cel puţin două locuri de parcare pentru fiecare apartament nou construit.

O altă problemă a ansamblurilor rezidenţiale nou construite este accesul la acestea.

În cele mai multe cazuri, terenurile pe care s-ar putea construi drumurile aparţin mai multor proprietari şi este aproape imposibil să se ajungă la câte un acord cu fiecare dintre aceştia încât să se poată construi drumurile de acces necesare.

Astfel, s-a ajuns în situaţia în care este extrem de dificil să ajungi blocuri cu apartamente noi şi frumoase, pentru care proprietarii plătesc sume foarte mari de bani.

Prin retragerea proiectului de pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen a Consiliului Local Braşov dezvoltatorii vor putea construi în continuare apartamente fără să se gândească la locurile de parcare.

Vifor Rotar

COMENTARII