Din efectele aplicării legilor fondului funciar, 4.000 ha deficit de teren agricol...

Din efectele aplicării legilor fondului funciar, 4.000 ha deficit de teren agricol la Brașov!

1 108

Braşovul are un deficit de suprafaţă de teren agricol de aproximativ 4000 de hectare pentru despăgubiri. Explicaţiile sunt diverse, însă autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru a-i despăgubi pe braşovenii care au fost afectaţi de măsurile regimului comunist

Braşovul are un deficit de suprafaţă de teren agricol de aproximativ 4.000 de hectare pentru despăgubiri. Explicaţiile sunt diverse, însă autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru a-i despăgubi pe braşovenii care au fost afectaţi de măsurile regimului comunist.

Probleme de acest fel sunt în localităţi precum Sânpetru, Prejmer, Vulcan, Cincu.
Potrivit Lilianei Solovăstru, şef Serviciul Juridic Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, epuizarea suprafeţelor de teren fizic la nivel local este generată de faptul că au fost mai multe categorii de persoane îndreptăţite atât expropriaţii, cât şi împroprietăriţii cărora li s-a reglementat prin act normativ că pot cere reconstituirea dreptului de proprietate.

Autorităţile încearcă să găsească soluţii de remediere a acestor situaţii – demersuri pe lângă Agenţia Domeniile Statului pentru UAT-urile care înregistrează deficit de suprafaţă pentru demararea procedurilor pentru preluare prin protocol de predare primire de la ADS către comisiile locale.

În 2017, Comisia Judeţeană Braşov de aplicare a legilor fondului funciar a eliberat peste 2600 de titluri de proprietate.

Tot anul trecut, Comisia Judeţeană a eliberat 452 de hotărâri, din care 431 de hotărâri pentru categoria terenuri agricole şi alte 21 hotărâri pentru categoria terenuri forestiere.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

 1. Cum se jefuieste Romania,iar DNA FACE JOCURI POLITICE !

  Au facut si PNTCD ceva in Ro.: suntem singura tzara di Estul Comunist
  care am aplicat…cu multe acte false nefericitul „Restitutio in Integrum”.
  Adica am dat TOT inapoi la urmasii urmasilor fostilor mosieri
  (jumatate cu acte false,restul pe pile…)indivizi fara capatai au pus mana
  pe mii sau zeci de mii de ha paduri si terenuri agricole, ceeace au condus la
  restituiri fabuloase ,cu acte false sau inventate,in prezent o treime din terenurile agricole
  fiind vandute pe nimic la straini!! Nu este de mirare ca au disparut tzaranistii din istorie!
  Dar ii doare in cur!!Au pus mana pe averi fabuloase,jmtate pe acte false ori contrafacute!!Iar in Transilvania RAPTUL a fost si mai mare!!