Din nou coadă la taxe şi impozite în prima zi de plată

Din nou coadă la taxe şi impozite în prima zi de plată

0 89

„Noi am ales să venim din prima zi fiindcă suntem la pensie şi suntem mai corecţi, nu ca ei, din Parlament”, le-a spus jurnaliştilor o proaspătă pensionară de la coadă

Contribuabilii care se înghesuie din prima zi la cozile Direcţiei Fiscale au respectat tradiţia şi în acest an. Deşi reducerea de 5 procente se aplică până la sfârşitul primului trimestru, iar plata se poate face şi pe internet – chiar prin două variante – braşovenii preferă să stea cel puţin o oră la coadă şi să plătească la ghişeu taxele şi impozitele. Iar asta încă din prima zi lucrătoare din 2018.

„Noi am ales să venim din prima zi fiindcă suntem la pensie şi suntem mai corecţi, nu ca ei, din Parlament”, le-a spus jurnaliştilor o proaspătă pensionară de la coadă. „După cum se vede, ne-am întors în timp. Pe timpul lui Ceauşescu eram la coadă, da?” şi-a amintit mucalit altul.
Directorul instituţiei, Marian Voinescu, spune că, de obicei, în prima zi lucrătoare a fiecărui an se înregistrează încasări record.

Pentru eliminarea cozilor din această perioadă, instituţia a luat măsura posibilităţii plăţii pe internet, însă cei care vin în aceste zile sunt, de obicei, persoane în vârstă, care nu obişnuiesc să utilizeze computerul.

Ca să plătiţi direct pe site-ul instituţiei şi să aveţi acces la orice informaţie legată de situaţia taxelor şi impozitelor dumneavoastră trebuie să mergeţi la Primărie şi să obţineţi o parolă pentru un cont. Mai există şi varianta în care doar să plătiţi, fără aflarea de informaţii suplimentare, pe site-ul ghiseul.ro.

Vifor Rotar

 

COMENTARII