Din zicerile sindicaliste – „Ne vor pe toţi slavi pe plantaţie!”

Din zicerile sindicaliste – „Ne vor pe toţi slavi pe plantaţie!”

0 39

Este părerea sindicaliștilor brașoveni după ce au aflat că Guvernul amână cu un an sporurile și creșterile de salarii și indemnizații promise, ca să le poate anunța chiar înainte de alegeri

Este părerea sindicaliștilor brașoveni după ce au aflat că Guvernul amână cu un an sporurile și creșterile de salarii și indemnizații promise, ca să le poate anunța chiar înainte de alegeri.
Sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază bugetarii se vor menţine în 2019 „cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018”, se arată într-un proiect de OUG care ar urma să fie aprobat în curând de Guvern. Prezent miercuri la Brașov, fostul premier Victor Ponta a arătat și draftul Ordonanței despre care guvernanții pretind și acum că nu există.
„Au amânat creşterea pensiilor până la 1 septembrie 2019 ca să poată să dea înainte de alegerile parlamentare din 2020, ca să-i păcălească din nou pe oameni”, spune Fănică Gabor, preşedintele Sindicatului Cartel Alfa.
Ordonanța negată de guvernanți i-a iritat și pe salariaţii de la Fabrica de Pulberi, UPRUC CTR şi Nitroporos din Făgăraş. „Ne vor pe toţi slavi pe plantaţia de negri dar vor veni alegerile şi vor vedea guvernanţii atunci ce se va întâmpla”, spune şi Lucian Cupu, liderul de sindicat Nitramonia.
Proiectul Ordonanței de înghețare a măririlor salariale și sporurilor anunțate electoral confirmă temerile mai mult analiști ai pieței din România, care au avertizat că Guvernul nu are banii necesari pentru a acoperi promisiunile pe care le face.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.