Doar 35% promovare la proba de Mate a simulării Evaluării

Doar 35% promovare la proba de Mate a simulării Evaluării

0 93

Mai puţin de jumătate din elevii braşoveni ar promova Evaluarea Naţională cu notele de la Simulare. Două treimi dintre copiii care termină clasa a VIII-a în acest an n-ar lua 5 la examenul real, după rezultatele inregistrate la evaluarea la Matematică

Mai puţin de jumătate din elevii braşoveni ar promova Evaluarea Naţională cu notele de la Simulare. Două treimi dintre copiii care termină clasa a VIII-a în acest an n-ar lua 5 la examenul real, după rezultatele inregistrate la evaluarea la Matematică. Profesorii au programat deja cursuri de pregătire.
1.112 elevi au obţinut la simularea Evaluării Naţionale note între 1,00 şi 1,99. Adică au predat foaia goală sau au reuşit ceva mai mult decât să-şi scrie numele.

La polul opus, doar 19 elevi au obţinut 10 „curat”- 5 la română şi 14 la matematică. Practic, la Română au reuşit să ia peste 5 peste 60 % dintre cei prezenţi în sala de examen în timp ce la Matematică doar 35% au reuşit acest lucru. Şefii Inspectoratului şcolar judeţean spun că, la examenul real, notele au fost întotdeauna mult mai bune. Oricum, copiii vor începe ore de pregătire suplimentară cu profesorii de la clase.

Potrivit prof. Ion Negrilă, inspector şcolar general IŞJ Braşov, profesorii de română şi matematică vor demara pregătirea cu cei de la clasa a VIII-a la cele două materii, cu speranţa ca la Evaluarea Naţională rezultatele să fie mult mai bune.
La simularea pentru Evaluarea Naţională 2018 s-au înscris 4.253 de elevi braşoveni. Prezenţi au fost 4.054 la limba şi literatura română şi 3.985 la Matematică. Dintre cei 326 de elevi care studiază în limbile minorităţilor naţionale au participat numai 305. Elevii mai au timp de pregătire până în iunie când este programată Evaluarea Naţională.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.