Doar locatarii clădirilor istorice scapă de impozit

Doar locatarii clădirilor istorice scapă de impozit

0 121

Clădirile istorice folosite în scop comercial nu vor mai fi scutite de impozit. Facilitatea urmează să fie acordată doar persoanelor fizice care locuiesc în astfel de clădiri. În prezent, în jur de 900 de braşoveni care deţin locuinţe în clădiri monument istoric au solicitat în scris Direcţiei Fiscale a municipiului scutirea de la plata impozitului pe clădire

Clădirile istorice folosite în scop comercial nu vor mai fi scutite de impozit
Facilitatea urmează să fie acordată doar persoanelor fizice care locuiesc în astfel de clădiri. În prezent, în jur de 900 de braşoveni care deţin locuinţe în clădiri monument istoric au solicitat în scris Direcţiei Fiscale a municipiului scutirea de la plata impozitului pe clădire.
Raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în şedinţa de astăzi a Consiliului Local şi arată că, în actuala reglementare fiscală, alte tipuri de facilităţi fiscale acordate prin lege au inserat în sfera lor de reglementare criteriul economic drept criteriu care excede aplicarea de facilităţi fiscale.
Dacă proiectul va trece de votul consilierul locali la şedinţa de plen de mâine, mare parte din clădirile istorice de pe strada Republicii şi străzile adiacente, în care funcţionează restaurante sau alte unităţi de alimentaţie publică sau magazine autorizate ca atare, vor plăti impozitul aferent.

Vifor Rotar

COMENTARII