Doi din cei trei turişti dispăruţi au fost reperaţi

Doi din cei trei turişti dispăruţi au fost reperaţi

0 109

Ieri după-amiază, doi dintre turiştii dispăruţi au fost localizaţi de elicopterul care a survolat creasta Făgăraşilor. Sunt şanse foarte mici ca ei să mai fie în viaţă, presupun salvatorii, după ce au fost surprinşi de avalanşe

Trei turişti din judeţul Iaşi sunt căutaţi cu forţe sporite în Munţii Făgăraş. Jandarmi, angajaţi ISU şi salvamontişti participă la căutarea a doi bărbaţi cu vârste de aproximativ 60 de ani şi a unui adolescent de 17 ani, care ar fi plecat pe munte în 30 martie, într-o excursie care ar fi trebuit să dureze 10 zile. Ieri după-amiază, doi dintre turiştii dispăruţi au fost localizaţi de elicopterul care a survolat creasta Făgăraşilor.

Sunt şanse foarte mici ca ei să mai fie în viaţă, presupun salvatorii, după ce au fost surprinşi de avalanşe.
Călugării de la Schitul Breaza, unde erau cazaţi cei trei, au dat alarma după ce au constatat că maşina cu care veniseră turiştii la mănăstire este nemişcată în parcare de mai multe zile.
Echipele Salvamont Victoria, care conduc operaţiunile de căutare, nu au putut urca pe creste, din pricina pericolului de avalanşă de gradul 4 pe o scară de 1 la 5 în această perioadă pe crestele Făgăraşului.
Din acest motiv s-a solicitat sprijin aerian, iar un elicopter MAI a survolat astăzi zona în care se presupune că au urcat cei trei.

Căutătorii au ţinut legătura cu membrii familiei unuia dintre dispăruţi, care susţin că cei trei sunt pregătiţi pentru expediţii de cel puţin 10 zile şi că obişnuiesc să facă astfel de ascensiuni.
Este şi motivul pentru care familiile nu s-au alarmat până acum; ultima veste de la ei a fost la sfârșitul săptămânii trecute, când unul dintre adulți a vorbit la telefon cu un apropiat și se plângea de condițiile dure de pe munte, din cauza vremii. De mâine, salvamontişii din Victoria sunt pregătiţi să constituie echipe de căutare mai complexe, în care să includă şi jandarmi montani.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.