Doliul naţional amână serbările şcolare

Doliul naţional amână serbările şcolare

0 100

Ministerul Educaţiei recomandă amânarea serbărilor şcolare pe perioada celor trei zile de doliu naţional din 14-15-16. Elevii care s-au pregătit pentru serbări şcolare dedicate Sărbătorilor de Iarnă şi programate la sfârşitul acestei săptămâni trebuie să ştie că aceste acţiuni vor fi amânate

Ministerul Educaţiei recomandă amânarea serbărilor şcolare pe perioada celor trei zile de doliu naţional din 14-15-16. Elevii care s-au pregătit pentru serbări şcolare dedicate Sărbătorilor de Iarnă şi programate la sfârşitul acestei săptămâni trebuie să ştie că aceste acţiuni vor fi amânate.

Reprogramarea va avea loc sau nu, în funcţie de opţiunile fiecărei instituţii de invăţământ, spune prof. Ioan Negrilă, inspector general IŞJ Braşov.

Executivul a aprobat, în şedinţa de guvern de miercurea trecută, hotărârea prin care zilele de 14,15 şi 16 decembrie au fost declarate zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai.
Trupul Majestatii sale este adus în ţară din 13 decembrie, iar înmormântarea va avea loc în 16 decembrie.

Slujba de înmormântare va avea loc în Bucureşti, la Catedrala Patriarhală, după care sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Vifor Rotar

COMENTARII