Dosarul penal al UDMR-istei angajate jurist cu diplomă de licență în drept...

Dosarul penal al UDMR-istei angajate jurist cu diplomă de licență în drept FALSĂ, clasat de procurori

0 713

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a clasat dosarul în care UDMR-ista Aczél Kata era acuzată de fapte penale grave: înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Rezoluția procurorilor ridică mari semne de întrebare. In calitate de Consilier local UDMR, Aczél Kata și-a falsificat diploma de licență.
În iulie 2013- scrie Dan Tanasă pe blogul sau – aduceam în atenția opiniei publice, în exclusivitate, informații despre modul în care UDMR-ista Aczél Kata, consilier local UDMR în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, era angajată ca jurist în cadrul firmei S.C. Gospodărie Comunală S.A., deținută în proporție de 52,94% de Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe, în baza unei diplome de licență false.
Potrivit surselor mele, Aczél a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai încă din 2007, însă fără să obțină … o diplomă de licență. În mod legal, fără o diplomă de licență Aczél nu ar fi avut voie să semneze acte în calitate de jurist întrucât acestea ar fi lovite de nulitate.
Imediat după ce am făcut publice aceste informații pe surse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna mi-a confirmat prin adresa nr. 217/VIII/1/2013 faptul că informațile publicate de subsemnatul erau adevărate: DAN TANASA”…din verificările întreprinse a rezultat că diploma de licenţă şi adeverinţa depuse de numita Aczel Kata la dosarul de angajare în funcţia de consilier juridic la SC. GOSPODĂRIA COMUNALĂ SA SFÂNTU GHEORGHE, sunt false, motiv pentru care, organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu şi s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe efectuarea cercetărilor penale faţă de numita Aczel Kata sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 215 Cod penal (înşelăciune), art. 288 alin. 1 Cod penal (fals material în înscrisuri oficiale) şi art. 291 Cod penal (uz de fals), sens în care s-a acordat numărul unic 2154/P/2013”. Așadar, fapte penale foarte grave, comise de UDMR-ista Aczél Kata cu bună știință. Aczél Kata își falsificase diploma de licență în drept pentru a se putea angaja ca jurist în cadrul unei firme.
Imediat după publicare informațiilor și după începere urmării penale, Aczél Kata își dă demisia atât din funcția de consilier local UDMR cât și din funcția de jurist în carul S.C. Gospodărie Comunală S.A.. Așadar, UDMR-ista Aczél Kata își recunoștea în mod tacit vina: fusese angajată ca jurist într-o firmă publică, timp de mai mulți ani, în baza unei diplome de licență falsificate.
Și-a falsificat diploma de licență… „în glumă” Deznodământul acestui dosar penal este însă halucinant. După un an și jumătate de cercetări, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a clasat dosarul în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b. din Codul de procedură penală. Potrivit acestui articol, motivul care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale în acest dosar este acela că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Ce să înțelegem din decizia procurorilor? Că Aczél Kata și-a falsificat diploma de licență în drept în glumă? Sau că a falsificat-o… fără să-și dea seama ce face? Că nu și-a dat seama timp de mai mulți ani că este angajată jurist fără o diplomă de licență valabilă?

Procurorii covăsneni reușesc din nou să producă un episod plin de ridicol
Etnia maghiară pare să fie un atu important în Covasna atunci când ai de-a face cu magistrații. Acest nou caz reconfirmă faptul că discriminarea pozitivă a etnicilor maghiari are loc și atunci când aceștia sunt „certați cu legea”. După ce procurorii covăsneni au decis că omnul de afaceri Csató Kovács Imre m-a amenințat cu moartea „în glumă” și după ce aceeași procurori covăsneni au decis că etnicul maghiar care l-a amenințat cu moartea pe elevul Cosmin nu merită să fie urmărit penal (detalii aici), procurorii covăsneni au decis că UDMR-ista Aczél Kata și-a falsificat diploma de licență probabil în glumă ca să fie angajată, timp de mai mulți ani, ca jurist, motiv pentru care nu merită să fie anchetată penal.
Oare ce părere au domnii și doamnele din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si in acest acest caz? Cum este posibil ca cineva care își falsifică diploma de licență în drept și este angajată timp de mai mulți ani ca jurist să nu pățească absolut nimic?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.