Două cabinete medicale dentare vor exista în şcolile braşovene

Două cabinete medicale dentare vor exista în şcolile braşovene

Pentru că în acest moment nu există dentişti în învăţământul preuniversitar iar foarte mulţi copii au probleme cu dantura, municipalitatea a decis să înfiinţeze un cabinet stomatologic la o şcoală generală şi un altul la un liceu. Locaţia aleasă va fi cât mai centrală şi accesibilă cu transportul în comun din orice parte a oraşului

Pentru că în acest moment nu există dentişti în învăţământul preuniversitar iar foarte mulţi copii au probleme cu dantura, municipalitatea a decis să înfiinţeze un cabinet stomatologic la o şcoală generală şi un altul la un liceu. Locaţia aleasă va fi cât mai centrală şi accesibilă cu transportul în comun din orice parte a oraşului. Viceprimarul Costel Mihai spune că ar exista bani pentru mai multe cabinete, însă durează până când acestea devin funcţionale.
În afara unui cabinet care funcţionează în complexul Memorandului, copiii de vârstă şcolară nu au unde să meargă să-şi trateze problemele stomatologice. Primăria a decis să deschidă două cabinete pentru ca măcar o parte din copii să poate trece pe la dentist.
Viceprimarul Costel Mihai spune că, după ce aceste cabinete au fost date în administrare locală printr-o Ordonanţă de Guvern, este responsabilitatea noastră edililor pentru revitalizarea şi funcţionalitatea acestor spaţii.
Municipalitatea spune că ar exista bani pentru mai multe cabinete, însă, până la momentul în care acestea devin funcţionale sunt multe de făcut, astfel că ar fi mult prea complicat să se deschidă mai multe cabinete în acelaşi timp. Mariana Topoliceanu, director DSS, spune că există un deficit mare de personal – ar mai fi nevoie de 31 de asistente medicale pentru a acoperi normativul aşa cum este prevăzut la numărul de elevi din municipiul Braşov.
Viceprimarul Costel Mihai este de părere că la rectificarea bugetară din iunie s-ar puta aloca fonduri pentru alte două cabinete. De altfel, principala problemă cu care se confruntă municipalitatea în acest domeniu este lipsa de personal.

Vifor Rotar

dinti copii

COMENTARII