Duhoarea din oraş a scos oamenii la protest!

Duhoarea din oraş a scos oamenii la protest!

1 304

Pentru că nici modul aiuristic prin care se sifonează banul public, nici faptul că doar un grup minuscul de coterie formată din îngălaţi aroganţi cu trese sau tarasee securistice coordonează conform intereselor lor viaţa braşovenilor nu pare a-i deraja de aproape douăzeci de ani pe locuitorii oraşului nu degeaba numit ,,de sub Tâmpa„, iată că în sfârşit a apărut un motiv de revoltă. Aerul!

Aerul ce duhneşte prin municipiu şi spunem acest lucru la propriu nu la figurat. Pentru un oraş de munte unde nu mai există fabrici acest lucru este în mod cert o nouă perlă a coroanei administrative. Păcat că Primăria Scripcaru S.A nu poate betona şi aerul – să avem un ,,aer beton” ar putea explica edilul în faţa mult iubitelor sale camere de luat vederi – că s-ar mai face un contract prin încredinţare directă cu îndrăgitele sale firme de casă ce parazitează taxele şi impozitele noastre.

Au trecut alegerile. Efect: Scripcaru a ignorat protestanţii!
Astfel, un al treilea protest a fost organizat, ieri după-masă, în fața Primăriei Brașov, după doar două luni de la primul, oamenii solicitând rezolvarea problemei privind „tsunamiurile” repetate de duhoare ce lovesc oraşul de peste un an.
Echipele de control insistă că mirosul vine – așa cum au spus și anul trecut – de la gunoiul de grajd folosit ca fertilizator, pe terenurile de lângă oraș și că nu pot lua nici o măsură în acest sens. Însă primarul George Scripcaru a recunoscut participanților de la primul protest că sunt probleme cu groapa de gunoi, unde Primăria este acţionar.
Amintim şi faptul că George Scripcaru a promis, acum două luni, o dezbatere privind această mare problemă a oraşului. Aceasta nu a mai avut însă loc. Edilul le spusese oamenilor că va fi organizată dezbaterea în aproximativ o lună de la acel moment. Tot ce s-a întâmplat în acest timp a fost ca noi… atacuri duhitoare au împânzit o mare parte din oraş. Poate de aceea ieri administratorul de la Primăria Scripcaru SA – recte edilul – a refuzat să mai vorbească cu cetăţenii, deşi a fost văzut intrând în instituţie.

Ce spun braşovenii
„E timpul să înțelegem și noi (n.r. ca alți cetățeni europeni) că nu e normal să respirăm aer infect și toxic. E timpul să ne opunem acestor practici ale administrației publice!”, a scris un membru al grupului de Facebook „Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat”, pe reţeaua de socializare.
„Vă rog când treceți pe Hărmanului în zona Triaj, pe centura în zona depozitului de gunoi (sectorul de drum cuprins între ieșirea spre Bacău și Tărlungeni), când intrați/ieșiți din oraș pe Zizinului și pe centura veche de la CET, fiți atenți la miros. Este cam imposibil să nu miroasă în minim una din aceste zone.
Același miros îl resimțiți pe DN 1 în sectorul de drum Băicoi-Ploiești, aproape de trecerea aceea de cale ferată, miros ce provine de la groapa de gunoi de la Băicoi.
Este FOARTE important să recunoaștem acest miros care este specific hidrogenului sulfurat de la gropile de gunoi, în cazul nostru FinEco. Dacă-l mirosiți o dată, este imposibil să nu-l recunoșteți”
, spune altcineva.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.