După o lungă întrerupere, tradiția Festivalului ”Cerbul de Aur” Brașov se reia,...

După o lungă întrerupere, tradiția Festivalului ”Cerbul de Aur” Brașov se reia, în perioada 29 august – 2 septembrie, când se va organiza ediția 2018!

0 135

La Primăria Brașov s-a desfășurat joi o întâlnire de lucru, pentru a se stabili detalii tehnice, privitoare la organizarea Festivalului ”Cerbul de Aur”, ediția 2018. Din partea TVR, delegația a fost formată din președintele-director general al TVR, Doina Gradea, managerul proiectului „Cerbul de Aur 2018“, Cristian Zgabercea, și Smaranda Vornicu, șeful departamentului de Comunicare, Relații Publice și Protocol al TVR (foto), în timp ce oficialitățile locale și județene au fost reprezentate de primarul George Scripcaru și de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Cu acest prilej, s-a bătut în cuie organizarea ,,Cerbului de Aur”, ediția 2018 și s-a convenit intervalul în care se va desfășura să fie 29 august – 2 septembrie.

Ne-a fost prezentată perioada finală a festivalului, structura pe zile și am stabilit care sunt principalele probleme ce trebuie avute în vedere în organizare și ce avem fiecare de făcut. Practic, am bătut în cuie organizarea acestui festival. Detaliile exacte vor fi discutate în continuare la nivel de specialiști. Vom fi co-producători ai festivalului. TVR va trimite un acord de parteneriat, care să fie aprobat de plenul celor două consilii, Local și Județean, pentru a putea apoi să derulăm anumite proceduri necesare. Timpul e destul de scurt și vrem să fim siguri că vom face o treabă bună. Cerbul de aur 2018 este organizat la 50 de ani de la prima ediție, este inclus de Ministerul Culturii în programul Anului Centenarului și vrem să fie pe măsura așteptărilor pe care le au iubitorii acestui festival, din Brașov sau din țară“, a declarat primarul George Scripcaru, la finalul discuțiilor.
Prezent la întâlnire, președintele CJ, Adrian Veștea, a declarat că îşi doreşte ca şi Consiliul Judeţean să se implice în sprijinirea acestui eveniment, inclusiv financiar.
Conform protocolului convenit, festivalul va începe în 29 august, cu o gală aniversară românească, la care vor participa premianții și trupele din edițiile anterioare ale Cerbului de Aur. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR, de asemenea de la edițiile anterioare ale festivalului.
Următoarele două seri vor fi dedicate concursului propriu-zis. În afara concurenților, vor fi și o serie de invitați care vor susține mini-recitaluri.
Seara a patra a festivalului va fi seara de gală, în care vor fi premiați câștigătorii festivalului. Seara va fi încheiată de concertul celei mai importante vedete invitate, al cărei nume rămâne încă nedezvăluite, până ce TVR va finaliza negocierile pentru contract. Festivalul Internațional „Cerbul de Aur“ se va încheia pe 2 spetembrie, cu „Gala Centenară“, care va păstra tema tradițională a muzicii folclorice, însă va fi o reinterpretare a acesteia, într-o manieră mai modernă.
Foto Andrei Paul, Primăria Brașov
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.